Prestera bättre med rätt kroppsspråk

Publicerad: 2015-08-17 10:05 | Kategorier:

Kroppsspråket inverkar på hur andra upplever oss, men forskning visar att vi även kan påverka oss själva med små förändringar i vårt kroppsspråk. Här är tipsen för hur du blir uthålligare, mer kreativ eller gladare på bara några minuter.

Korsa armarna
Vi är vana vid att tolka någon med armarna i kors som bestämd, och det knepet kan du nyttja för att påverka dig själv. Genom att korsa armarna över bröstet blir du mer uthållig, och orkar därmed försöka lösa ett svårt problem längre tid. Även genom att spänna kroppens muskler kan du bli mer fokuserad.

Lägg dig ner
Har du svårt att komma på en bra idé eller lösning kan det vara lönt att lägga dig på golvet. Enligt australiske forskaren Darren Lipnicki är vi som mest kreativa när vi ligger på rygg. Detta sägs bero på att produktionen av noradrenalin, ett ämne som kan försvåra hämma det kreativa tänkandet, är som högst när vi står upp.

Stå som en superhjälte

Behöver du bättra på självförtroendet inför en tuff förhandling eller ett krävande möte? Då tipsar Harvardprofessorn Amy Cuddy om att du ska ställa dig med armarna rakt upp i luften i två minuter, alternativt att posera med händerna vid höfterna à la Stålmannen.

Le
Ett vänligt leende kan göra de flesta på bättre humör, men visste du att du själv blir på bättre humör när du ler? Lyser glädjen med sin frånvaro kan du klistra på ett falskt leende och vips kommer du att känna dig gladare på riktigt. En bonus är att den som ler under fysisk träning orkar mer.

Gestikulera

Forskning gjord med barn visar att de mindes saker bättre när de gestikulerade samtidigt som de försökte memorera något. Därför kan du prova att gestikulera samtidigt som du behöver lägga något viktigt på minnet.

Tugga tuggummi

Känner du dig inte riktigt alert? Stoppa in ett tuggummi och börja tugga (men med stängd mun för omgivningens skull!). Då sägs du bli mer på hugget, öka din reaktionsförmåga och kunna behålla fokus bättre.

Källa: inc.com, chef.se med flera.
 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton