navigation-profile navigation-search navigation-menu navigation-services navigation-mail navigation-mail navigation-laddarefill navigation-forum navigation-close navigation-plus navigation-minus navigation-chevron-right navigation-newspaper heart

Nu ökar användandet av surfplattor

Publicerad: 2015-08-18 15:18 | Kategorier:

Nästan hälften av alla svenskar använder en surfplatta minst en gång i månaden, det visar en ny undersökning utförd av analysföretaget Emarketer.

När surfplattan först gjorde sitt intåg på marknaden var det många som inte riktigt förstod nyttan med den. Men trenden har vänt och svenskarna har tagit surfplattan in i sitt hjärta – och sina hem. Enligt en ny rapport från analysföretaget Emarketer använder nämligen 47,5 procent av svenskarna surfplatta minst en gång i månaden. För ett år sedan var motsvarande siffra 42 procent.

Studien, som utförts i hela Västeuropa, visar att Sverige hamnar på en femteplats över surfplattepenetrationen efter Nederländerna, Norge, Danmark och Storbritannien. Genomsnittet i undersökningsområdet ligger på 39 procent och visar på en ökning på 11,2 procent jämfört med för ett år sedan.

Här hittar du hela studien.
 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

arrow-downt arrow-downt information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic