En av tre använder mobila betaltjänster – nu hårdnar konkurrensen

Publicerad: 2015-04-21 15:57 | Taggar: Appar, Ny teknik i vardagslivet Kategorier:

Allt fler svenskar använder mobilen för att utföra betalningar. Swish, Paypal och Wywallet är några av de populäraste tjänsterna och nu hårdnar konkurrensen om de digitala plånböckerna ytterligare då både Facebook och Apple lanserar egna mobila betaltjänster.

På kort tid har användningen av mobila betaltjänster ökat kraftigt, enligt en undersökning av Mediavision. I slutet av 2014 uppgav 30 procent av de tillfrågade med en smartphone att de använder en betaltjänst i mobilen, vilket är dubbelt så många jämfört med ett år tidigare. Paypal, Swish och Wywallet tre av de populäraste mobila betaltjänsterna i Sverige, men snart väntas de få konkurrens av både Facebook och Apple då dessa lanserar egna mobiltjänstser.

- Det ökade användandet vittnar om att konsumenterna idag litar på betaltjänsterna i mobilen. Vi är vana att köpa både tjänster och produkter via internet och förlitar oss också på att säkerhetssystemen fungerar. Lanseringen av bankernas gratistjänst för mobila betalningar har naturligtvis drivit på utvecklingen. Mycket talar för att aktörer som Apple och Facebook kommer driva både utveckling och konkurrens ett steg till, säger Natalia Borelius, analytiker på Mediavision.

Läs om Medivisions undersökning här:

http://www.mediavision.se/nyhet/kraftig-tillvaxt-for-betaltjanster-i-mobilen-1-av-3-anvander/

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton