Så undviker du fällorna när du jobbar hemma

Publicerad: 2014-09-22 10:17 | Taggar: Jobba effektivare utanför kontoret, Spara i molnet Kategorier:

Att ha möjligheten att arbeta på distans då och då blir allt vanligare på svenska företag. Men det finns saker att tänka på som hjälper dig att komma igång och att hålla isär arbetstid och fritid.

Att ta en bensträckare och sätta på en tvättmaskin samtidigt som du jobbar stör troligtvis inte ditt fokus. Men det finns saker som kan vara bra att tänka på när man jobbar hemifrån. Här är några tips som förhoppningsvis kan göra det lite enklare att hålla fokus och jobba effektivt.

1. Hemma – men ändå på jobbet. Det kan vara svårt att hålla i sär arbetstid och fritid när man jobbar hemifrån. Var tydlig för dig själv och din familj att du jobbar, tipsar sajten foretagande.se. Du har fikaraster och lunch men hushållssysslor får du göra när du har jobbat klart eller, om det går snabbt, på rasterna.

2. En ordentlig arbetsplats. Se till att du har plats för eventuella pärmar och papper. Har du möjlighet till ett arbetsrum eller eget skrivbord kan du ha sakerna där. Annars kan du ha dem i en låda. Plocka fram den när arbetsdagen börjar och ställ den åt sidan när dagen är slut. Se till att ha utrustning du kan behöva hemma, till exempel skrivare och dator med VPN-anslutning om du måste komma åt filer på företagets server.

3. Vad gör du? Ha en ordentlig plan över vad som ska bli gjort under dagen så blir det enklare att sätta igång. Ibland lockar soffan och jobbet kan upplevas som ineffektivt. Anteckna eller använd ett program att registrera vad du gör i, så kan du hålla koll på hur effektiv du egentligen är, skriver sajten foretagande.se.

4. Ta möten på stan. Har du ett möte inplanerat? Det bästa är att ta det på jobbet eller på ett kafé där ni kan sitta avskilt. Undvik att ha mötet hemma för att hålla det på en professionell nivå.

 


Tillbaka till nyhetsbrevet

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon
close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton