Nätsatsning ska hjälpa föräldrar

Publicerad: 2014-09-15 09:32 | Kategorier:

En utbildning på nätet ska ge föräldrar till barn som fått diagnosen autism mer kunskap om vilket stöd man kan vara för sitt barn.

Region Skåne har fått pengar från Arvsfonden för att kunna erbjuda sin kurs för föräldrar till autistiska barn även på nätet. Tvådagarskursen hålls i dagsläget på flera orter i Skåne men för att fler ska kunna ta del av den blir den nu internetbaserad.

Utbildningen syftar till att föräldrar till barn som fått diagnosen autism så fort som möjligt ska lära sig vilket stöd de kan vara och hur de kan träna i vardagen.

Större flexibilitet
– En internetbaserad utbildning ger större flexibilitet och passar människors vardag. Föräldrar kan delta oavsett var de bor i Skåne och följa utbildningen på tider som de själva väljer, säger Majlis Fransson, projektledare för utvecklingen av den interaktiva utbildningen i ett pressmeddelande.

Syftet är att efter utbildningen kunna erbjuda föräldrarna ett forum där de som vill ska kunna diskutera, ställa frågor utbyta erfarenheter och ge varandra stöd. De ska även kunna ställa frågor till professionella, få information om ny forskning om behandlingsstrategier samt få råd och handledning.

Projektet är än så länge i planeringsstadiet och utbildningen utvecklas i samarbete mellan Region Skåne och Autism- och Aspergerföreningen i Skåne.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon
close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton