Powertalk – så kombinerar du jogg och jobb

Publicerad: 2014-10-16 12:26 | Taggar: Ny teknik i vardagslivet Kategorier:

Alla småföretagare vet att listan över uppgifter som ska hinnas med under bara ett dygn är lång. Här kommer fem tips som ökar din effektivitet och gör att du får ut maximalt av din dag.

Jobbing gör dig effektiv
Att identifiera var du jobbar allra bäst är ett lönsamt sätt att se på dagens timmar. Kanske kommer de bästa idéerna på löpbandet? Ta en springtur och anteckna tankarna i mobilen. Kanske behöver du ett sammanhang fullt av stim för att bli kreativ? Sätt dig på i en välbesökt hotellobby, slå upp datorn och börja skapa. Skaffa ett företagsabonnemang som låter dig surfa fritt i de trådlösa WLAN-näten runtom i stan.

Multitaska smartare
Visst inbjuder det fria livet med kontoret i telefonen till att göra många saker samtidigt, men det har faktiskt visat sig att multitasking är en stor tidstjuv. Att försöka jobba med många små uppgifter parallellt gör dig superineffektiv. Lista istället allt du har på gång och börja beta av. Mobiltelefonen är oslagbar att använda till att-göra-listor. Med appar som Wunderlist och Task når du dina anteckningar från vilken enhet som helst, och med Telias tjänst Jobbmobil Multi kan du ansluta upp till tre olika enheter till ett och samma abonnemang.

Två minuters-regeln
Ett enkelt sätt att prioritera bland nya uppgifter är att kategorisera dem enligt två minuters-regeln:
Allt som tar mindre än två minuter att genomföra bör göras på en gång, till exempel att svara på ett mejl, läsa en kort text, hjälpa en kollega med en enkel uppgift. Resten kan skrivas upp på en att-göra-lista inför i morgon. Anledningen är att det inte finns något att tjäna på att skjuta upp snabba, korta uppgifter – det tar bara mer tid och kraft att planera för att göra dem än att faktiskt göra dem.

Utnyttja dygnet rätt
Vår energi går i vågor under dagen. Därför är det smart att anpassa arbetsuppgifterna till energinivån. På förmiddagen är du som allra skarpast – vare sig du är morgonmänniska eller inte. Hjärnan har fått vila under natten och är redo att ta sig an dagens mest komplicerade arbetsuppgifter. Timmarna efter lunch däremot är en riktig slöperiod som passar bra till rutinuppgifter. Passa in din joggingtur när den ger som mer ny energi till hjärnan.

Bara sätt igång!
Att komma igång är det allra svåraste med en ny arbetsuppgift. Innan man börjar ser man det stora berget framför sig, fullt av slingriga stigar och problem. När man väl har satt igång är hjärnan däremot motiverad att fortsätta och komma till ett avslut. Ett bra sätt att avdramatisera själva starten är att göra den i farten: Skicka det där intromejlet från bussen, börja läsa den långa rapporten när du väntar på ditt möte hos kunden. Skaffa ett abonnemang som låter dig surfa fritt i de trådlösa WLAN-näten runtom i stan.

Relaterade länkar:
Läs mer om hur du kan jobba heldag – men lämna kontoret redan klockan 14
Läs mer om Telias tjänst Jobbmobil Multi

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon
close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton