Flexibilitet gör företaget attraktivt

Publicerad: 2014-10-06 10:19 | Taggar: Introducera nya anställda Kategorier:

Att jobba mer mobilt och kunna välja var arbetsuppgifterna ska utföras är något som allt fler tycker är viktigt – och utvecklingen av både teknik och kontorsmöjligheter påverkas av trenden.

Att bli erbjuden mobilt arbete och ny teknik är två nyckelfaktorer när unga väljer arbetsgivare, visar en undersökning från PwC. Men det gäller inte bara morgondagens medarbetare. Jusek gjorde nyligen en enkät bland sina befintliga medlemmar där sju av tio svarade att det är ganska eller mycket viktigt att få möjlighet att arbeta flexibelt.

Lösa livspusslet
– Att jobba mer mobilt kan göra oss både friskare och mindre stressade, säger Brit Stakston, konsult på JMW som engagerat sig i digital stress i olika sammanhang.

Trenden med flexibelt arbete har de senaste åren medfört att ett antal stora arbetsplatser har gått över till att ha aktivitetsbaserade kontor, där medarbetarna inte har fasta platser utan sitter där det passar bäst för tillfället. Sakerna förvaras i skåp. Samtidigt uppmuntras de anställda att jobba på distans när man tycker att det passar bäst. Ett av målen är att medarbetarna lättare ska lyckas få ihop livspusslet.

Microsoft var pionjärer inom området. Nu har många följt efter, bland andra Energimyndigheten, Försäkringskassan, Nacka kommun och Skanska följt efter.

Från surf till arbete
Teknikutvecklingen går hand i hand med den här trenden och det blir allt lättare att utföra arbetsuppgifterna på distans. Till exempel har surfplattan gått från att vara en pryl för surfande till att bli ett riktigt arbetsredskap.

Försäljningen av surfplattor gick nyligen om laptops och stationära datorer och 40 procent av alla svenska surfplatteägare säger att de använder den i arbetet. Och fler lär det bli – 60 procent av alla som arbetar anser att mobil teknik för dem mer produktiva. Det är något som lär tilltala även arbetsgivarna.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon
close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton