Jobbmobilen gör vardagen enklare

Publicerad: 2014-11-05 10:59 | Kategorier:

Anders, 45, är byggkonsulten vars jobb kräver ständig uppkoppling, något som höll på att ta kål på familjen. Så här vände han problemet till en fördel för alla.

Anders Wallers smartphone kan beskrivas som navet i hans vardag. Mobilen är ett ovärderligt verktyg för att han ska kunna vara effektiv, både på kontoret och hemma. På jobbet använder han sin telefon för att ringa, mejla, planera möten, kolla upp platser och surfa. Dessutom tar han bilder som sedan används i de många olika projekt som han arbetar i.

Måste ha stenkoll

För att kunna vara så supereffektiv, även på väg till möten eller i de korta pauser som uppstår innan det är dags att träffa fastighetsägare, arkitekter eller egna kollegor i olika möten på stan, krävs det att han har stenkoll på läget – hela tiden. Jobbet som byggkonsult på ett medelstort företag kräver ständig uppkoppling och att han svarar snabbt på alla meddelanden som dyker upp, oavsett om frågan gäller jobb eller hem.

Svårare förr
Men det har inte alltid varit enkelt att få ihop alla måsten och krav på att vara tillgänglig. Förut var livet mycket mindre flexibelt, tycker han. Det var till exempel svårare att få ihop vardagen med barn.

– Förr var jag ju tvungen att svara klart på alla mejl innan jag gick hem, vilket gjorde att det ibland var svårt att komma hem i bra tid, till exempel, säger han.

Ger honom frihet
Nu är det annorlunda. Och det är inte bara i Anders Wallers jobbvardag som mobilen gör livet enklare. Även hemma gör den stor nytta. För trots att tvåbarnspappan Anders Wallers arbete ofta innebär att han måste ta emot telefonsamtal och svara på mejl även när han är hemma, har det mobila livet gett honom en självklar frihet som han uppskattar.

– I dag är hela livet flexiblare i och med att jag kan fortsätta att prata, surfa eller mejla även efter att jag har lämnat kontoret, säger han.

En tjänst gör jobbet
Han märker också stor skillnad på hur enkelt det är att kommunicera nu, innan det fanns molntjänster, wifi och laptops. Det gäller speciellt för hur han kommunicerar med sin familj. Hans abonnemang tillåter att han ringer privat på sin smartphone, något som kan tyckas vara en finstilt detalj, men som verkligen har stor betydelse i vardagen.

– Jo, det klassiska är ju att man får en inköpslista till middagen på sms eller en fråga om vad man ska äta till middag. Det underlättar ju i vardagen att man kan kommunicera snabbt och lösa problemet, säger han.

”Trygghet att kunna nå varandra”
Även för barnens räkning ser han stora fördelar med ett mobilare liv. Båda hans barn, 16 och 17 år, har sedan länge varsin smartphone. Han kan snabbt få tag i dem om det behövs.

– Det är en trygghet i att kunna nå varandra lätt, säger han.

Barnen mms:ar om läxhjälp
Men han erkänner att det ibland kan bli lite för mycket kommunicerande, till exempel från barnens håll.
– Ibland får jag ett mms med en matteuppgift och en fråga kring hur den ska lösas. Då får jag ju svara att jag inte alltid har tid att hjälpa dem med läxorna, särskilt inte när jag är på jobbet. Men de tycker att man alltid kan svara på ett sms. Så funkar deras generation, säger Anders Waller.

Relaterade länkar:
Läs mer om hur du kan lämna kontoret klockan 14 – men ändå jobba heldag
Läs mer om Telias tjänst Jobbmobil Multi

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon
close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton