Flic – knappen som kan styra det mesta

Publicerad: 2014-11-25 10:24 | Taggar: Kickstarter Kategorier:

Starta spellistan på Spotify. Pausa Netflix. Dimma belysningen i vardagsrummet. Med Flic når du favoritfunktionerna i din smartphone med ett knapptryck – utan att lyfta den ur fickan.

I dag kan man styra det mesta från sin smartphone och den lär bara få större inflytande i våra liv när våra hem, bilar och prylar kopplas upp till internet.

För att ta en genväg till dina mest använda kommandon har svenska Shortcut Labs tagit fram Flic – en liten rund silikondraperad knapp som kan fästas var som helst och kommunicerar trådlöst med din smartphone.

I princip ska vilken funktion som helst gå att koppla till knapparna. Du kan starta navigationsappen i bilen, sätta på Runkeeper inför löpturen, eller ringa dig själv om du glömmer var du lagt telefonen. Koppla bara en funktion i smartphonen till en knapp via Flic-appen och fäst sedan knappen på vilken yta som helst.

Flic är alltså prylen för alla som vill undvika att ta mobilen ur fickan och leta upp rätt applikation för att nå sin favoritfunktion. Och intresset har varit stort. Shortcut Labs satte 600 000 kronor som mål på crowdfounding-sajten Indiegogo och har nu dragit in över en miljon. Knapparna beräknas nå marknaden i mars nästa år och lär kosta någonstans runt 150-200 kronor. 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon
close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton