8 tips som får batteriet att hålla längre

Publicerad: 2014-11-12 10:46 | Kategorier:

Batteritorsk är den digitala människans stora skräck. Här är 8 tips på hur du får batteriet att hålla några extra timmar.

 1. Stäng av telefonen. Vi börjar med det mest självklara. Om du är i ett område med riktigt dålig täckning, till exempel reser genom ett område med dålig täckning, stäng av telefonen eller sätt den på flygplansläge. Din telefon slösar nämligen på batteriet när den söker efter bättre signal.
   
 2. Ladda telefonen tidigt. Försök att ladda telefonen när batterinivån är mellan 20 och 80 procent. Lithiumbatterier mår inte bra av att nå allt för låga nivåer.
   
 3. Stäng av vibrationen. Om du använder ringsignal, stäng av vibrationen. Du kan också spara lite batteri genom att inte ha för hög ringsignal.
   
 4. Anpassa skärmen. Mobilskärmen är den största batterislukaren. Ju större och mer högupplöst skärmen är, desto mer batterislukande är den. Dra ner på ljusstyrkan så mycket du kan utan att det blir obekvämt för ögat. En del telefoner har automatiska inställningar som anpassar styrkan efter miljö. En annan lite mindre batteribesparing är att minska tiden innan skärmen går in i viloläge.
   
 5. Stäng av Bluetooth. Att ha på Bluetooth är ett slöseri på batteri och bör vara på bara när det är nödvändigt. Fundera först över om det finns andra sätt att skicka dina filer.
   
 6. Var sparsam med GPS. GPS-mottagaren drar mycket batteri. I inställningarna till dina appar kan du neka tillgång till GPS-funktionen. Om appen har med kartor eller navigering att göra bör den dock få tillgång till GPS. Du kan också avaktivera GPS i inställningarna på mobilen när den inte används.
   
 7. Stäng av apparna. Ha inte appar öppna som du inte använder. Genom att stänga ner appar med jämna mellanrum sparar du batteri.
   
 8. Ta med ett USB-batteri. Om inget hjälper, du kanske är ute på resande fot extremt mycket. Skaffa då ett extra batteri. Många av dagens telefoner har dock integrerade batterier som kan vara svåra att byta ut snabbt. Då kan det vara smidigt med ett externt batteri med USB-port.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon
close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton