Räddaren i nöden för mobila filer

Publicerad: 2014-03-28 09:52 | Taggar: Spara i molnet

Att dela mobila filer med kollegerna har inte alltid varit det smidigaste. Nya trådlösa minnen och små hårddiskar gör det lättare – och fungerar som räddare i nöden när minnet i din smartphone tryter.

Molntjänster i all ära – men i bland kan det finnas tillfällen då man vill dela filer med varandra utanför molnet. Då kan minnen och filservrar med wi-fi vara ett bra alternativ.

Minneskortföretaget Sandisk har släppt två nyheter som kan vara till hjälp – ett kompakt USB-minne och en mobil filserver. Upp till åtta enheter kan ansluta samtidigt – smidigt när flera personer ska komma åt och spara filer i ett projekt – och räckvidden är 50 meter.

Går att bygga ut med sd-kort
USB-minnet Connect Wireless Flash Drive har inbyggt wi-fi och en batteritid på upp till fyra timmar. Det kommer i storlekarna 16, 32 och 64 gigabyte och går att bygga ut med mikro-SD-kort om man behöver mer utrymme. Har man inte tillgång till nätverk fungerar det även som ett vanligt USB-minne.

Behövs ett mer kraftfullt minne finns även den kompakta hårddisken Connect Wireless Media Drive. Den ryms i handen, finns i 32- och 64-gigabytesversioner och har en batteritid på upp till åtta timmar. Vill man kan man utöka minnet med ett vanligt SD-kort.

Både minnet och hårddisken har appar för att underlätta filhanteringen. Dessutom har båda stöd för strömmad film, praktiskt om man behöver sysselsätta uttråkade barn som är med på jobbet.

Här kan se inköpsställen och jämföra priser på Prisjakt:
Connect Wireless Flash Drive
Connect Wireless Media Drive
 

 

 

Tillbaka till nyhetsbrevet >>

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon
close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton