Din bil kan bli framtidens kontor

Publicerad: 2014-03-28 14:05 | Kategorier:

I framtiden kan ett mobilt kontor under bilresan vara din nya arbetsplats. Utvecklingen inom självkörande bilar öppnar dörrarna för ett helt nytt sätt att se på jobb och transport.

I en inte allt för avlägsen framtid kommer det alltså vara möjligt att ta bilen till jobbet och samtidigt svara på mejl, läsa dokument eller delta i en videokonferens.

Bil med inbyggt datorsystem

Under årets internationella bilsalong i Genève visades konceptbilen XChange upp av den schweiziska biltillverkaren Rinspeed, som gjort sig berömda för sina innovativa bilmodeller. Förarlös, komplett med inbyggt datorsystem, storbildsskärm och till och med en espressomaskin – en dröm för den som vill kunna jobba effektivt även under sin transporttid.

Än så länge är bilen bara ett koncept, men allteftersom tekniken bakom förarlösa fordon blir mer sofistikerad och säker, så börjar drömmen alltmer likna verkligheten.

Istället för att slösa timmar på att sitta vid ratten kommer det i framtiden vara möjligt att ägna transporttiden åt att kommunicera via de metoder som idag inte är tillgängliga för en bilförare, och att arbeta precis som på kontoret.

Förarlösa bilar i Sverige 2017
Test av förarlösa fordon pågår även i Sverige. Projektet Drive Me – ett samarbete mellan bland andra Volvo Cars, Trafikverket och Göteborgs stad, innebär att vi så snart som 2017 kommer kunna se självkörande bilar på svenska vägar. Syftet med projektet är att undersöka effekterna av förarlösa fordon, och att hålla Sverige i framkant inom miljövänlig transport.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon
close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton