Nästa utmaning för it-avdelningen

Publicerad: 2014-05-02 10:15 | Taggar: Introducera nya anställda

Efter ”bring your own device” (BYOD) och ”bring your own behaviour” (BYOB) ställs nu it-avdelningarna inför en ny utmaning. BYOW – ”bring your own wearable” – spås bli nästa stora trend. Nu uppmanar Googlechefen Thomas Davies it-cheferna att sluta kämpa emot och i stället dra nytta av tekniken.

Efter utvecklingen med att ta med egna mobiler, plattor och datorer till arbetet börjar de anställda använda kroppsnära it, så kallade wearables, på jobbet. Exempel på kroppsnära it kan vara smarta klockor och glasögonen Google Glass.
Eftersom de är handsfree finns det många tillfällen när de kan vara till nytta i jobbet, till exempel för utryckningspersonal eller lagerarbetare.

Dra nytta av tekniken
Under Googles årliga konferens för företag varnade chefen för Google Enterprise i Europa, Thomas Davies, att de nya enheterna kommer ta sig in på arbetsplatserna snabbare än vad it-avdelningarna är förberedda på.
Teknikjätten är ett av många it-bolag som uppmuntrar företagen att omfamna ”bring your own device”-trenden och nu uppmanar Davies it-cheferna att inte kämpa emot utan i stället göra sig redo för wearables för att kunna dra nytta av tekniken.

Två tips för it-avdelningen att fundera kring:
• Se potentialen – tekniken kan spara både tid och pengar.
• Wearables kan ha bristfällig säkerhet och gamla system. Hur ska man skydda känslig data på bästa sätt?

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon
close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton