Ipad ger tryggare vårdtagare

Publicerad: 2014-05-02 15:42 | Taggar: Så har andra gjort med Telias lösningar

Med ett realtidsbaserat stödsystem för verksamheten får Tre Stiftelser ökad säkerhet för vårdtagaren och vårdpersonalen får tid över till roligare saker än att dokumentera fel. ”Mycket positivare”, säger Johan Rindeborg, administrativ chef.

Under många år funderade Johan Rindeborg, administrativ chef för Tre Stiftelser som bedriver vård och omsorg i Göteborg, hur man skulle kunna få ett realtidsbaserat stödsystem som kunde interagera med verksamheten. Ipad blev räddningen.
– Den var lätt att sätta ut i verksamheten, säger han.
Ipaden kommunicerar mot en databas som innehåller vilka mediciner vårdtagarna ska ha. Har någon medicin glömts bort får personalen ett larm i telefonen en kvart innan tiden går ut för att minska risken för fel.

Tryggare vårdtagare
Tryggheten och säkerheten för vårdtagarna har ökat rejält sedan de gamla papperslistorna skrotades.
– Det spännande är att plötsligt kommer personalen med önskemål om hur de ser en utvecklingspotential utifrån deras behov. Det har jag nästan inte upplevt förut, säger Johan Rindeborg.

Kan ägna sig åt roligare saker
För att vara säkra på att alltid ha tillgång till nätverk har Tre Stiftelser kopplat upp sig både på wifi och 3G i ett M2M-abonnemang
Med de digitala medicinlistorna slipper undersköterskor och sjuksköterskor ägna tid åt att hantera avvikelser och kan i stället ägna sig åt roligare saker.
– Nu dokumenterar vi mer när vi gjort rätt vilket är mycket positivare, säger Johan Rindeborg.

 

Tillbaka till nyhetsbrevet >>

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon
close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton