Svara var som helst med mobila växeln

Publicerad: 2014-06-23 10:02 | Taggar: Effektivare kundtjänst

Familjeägda Gårö Plåtprodukter verkar i Gnosjöregionen. Företaget expanderar ständigt och med över 70 medarbetare är det viktigt att kommunikationen, både internt och externt, fungerar bra. Tack vare en mobil växel är det enkelt att alltid finnas tillgängliga för kunderna.


Familjeföretaget Gårö Plåtprodukter bearbetar tunnplåt i form av stansning, bockning, pressning, svetsning och montering. Personligt engagemang är en del av företagets affärsidé. Därför är det viktigt att kunderna alltid kan komma fram på telefon.

Förut arbetade man med en traditionell växel med ett antal anknytningar. Många medarbetare hade utöver fast telefon också en mobil, vilket resulterade i att det ibland var svårt att komma i kontakt med varandra, både för medarbetare och kunder.

– När vi åkte ut på uppdrag var vi tvungna att själva göra en vidarekoppling. En del skötte det bra och andra inte. Vi såg också att det genererade en hel del onödiga kostnader, säger Pär Johansson, inköpsansvarig hos Gårö Plåtprodukter.

Han fortsätter:
– Med den nya växellösningen kan våra kunder alltid nå oss, vilket bidrar till en god konkurrenskraft.

Kan svara var som helst
Hur gör man då om man vill koppla bort sig ett tag?

– Då hänvisar man sig enkelt i appen, talar om frånvaroorsak samt vilken tid man är tillbaka. Alla på företaget kan hjälpas åt att svara oavsett om de befinner sig på landet, på sjön eller på jobbet. I appen ser man direkt om kollegerna är upptagna i samtal eller hänvisade, berättar Frida Ahrenby, kommersiell produktchef hos Telia.

Just hänvisningen är en funktion som Pär Johansson på Gårö Plåtprodukter uppskattar mycket.

– Jag tycker det är väldigt behändigt att kunna knappa in att jag går på ett möte under några timmar. Då är det bara två knapptryckningar som behövs, för att man skall kunna koppla in röstbrevlådan, som kopplas ur efter mötet är slut, säger han.
 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon
close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton