Håll dig uppkopplad utomlands – utan oro för roamingavgifter

Publicerad: 2014-06-03 10:03 | Taggar: Arbeta utomlands, Introducera nya anställda

Utan lättillgänglig och trygg mobiluppkoppling begränsas affärsresenärens produktivitet. Med fast pris på all dataroaming i Europa får företagen koll på kostnaderna, samtidigt som medarbetarna kan ta med sig sitt effektiva mobila arbetssätt även utanför Sveriges gränser.

Med mobila verktyg som smartphone, surfplatta och bärbar laptop har många vant sig vid att kunna koppla upp sig och jobba var som helst. När vi reser utomlands behåller vi dock inte detta arbetssätt. En anledning till det är att vi vill undvika kostsamma roamingavgifter.

− Kundundersökningar visar att nära 60 procent av alla svenskar som reser inom Europa stänger av dataroamingen helt, vilket är den högsta andelen jämfört med samtliga länder i EU, säger Peter Rosenlund, produktchef roaming vid Telia.

Tendensen är dock densamma överallt. I en studie från EU-kommissionen tidigare i år konstateras att 47 procent av invånarna aldrig skulle använda mobilt internet i ett annat EU-land och mer än en fjärdedel stänger helt enkelt av mobilen under resor i EU.

− På företagssidan vet vi att en majoritet av användarna som ofta reser i Europa är restriktiva med hur man använder mobilen, eftersom roaming, oftast felaktigt, förknippas med höga kostnader och avsaknad av kostnadskontroll, säger Peter Rosenlund.

Letar efter wifi
Han poängterar att detta innebär att företagsanvändaren begränsar sin effektivitet och produktivitet på resande fot. Istället för att ägna all tid åt sina affärer tvingas man leta efter wifi för att läsa e-post, komma åt dokument på intranätet och liknande.

− Nu vill vi ge våra företagskunder möjlighet att arbeta på samma effektiva sätt med sina smartphones ute i Europa som man gör hemma i Sverige, och som vi sedan en månad erbjudit inom Norden. Med vår nya prisplan Fastpris Europa får man ringa, sms:a och surfa till ett fast pris per månad. Man vet alltså på förhand exakt vad det kommer att kosta och kan använda telefonen väldigt obehindrat, säger Peter Rosenlund.

− Vi blir först i Sverige med ett helt fast pris för all europeisk trafik för företagskunder, såväl röst som sms och surf. Men vi välkomnar efterföljare bland andra operatörer. Om fler använder fastprismodeller är det bra. Det får bort den allmänna rädslan för roaming och skapar möjlighet för kunderna att använda sin telefon på samma sätt oavsett var de befinner sig, säger Peter Rosenlund.

 

TIllbaka till nyhetsbrevet >>
 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon
close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton