Flytta kontoret till landet i sommar

Publicerad: 2014-06-09 10:12 | Taggar: Jobba effektivare utanför kontoret Kategorier:

Sommaren står för dörren men bara för att det är varmt och soligt ute stannar inte företaget. Men misströsta inte – vi ger dig tipsen för att jobbet inte ska krocka med tiden på landet eller familjeresan.

Var fjärde småföretagare i Sverige vet inte alls om de ska ta semester i sommar och bara var sjunde får lika lång semester som övriga svenskar. Men även om det inte går att vara helt ledig går det i alla fall att jobba på distans. Med 4G-uppkoppling, webbmöten och dokument i molnet har du kontoret på fickan.

Tillgänglighet dygnet runt
Searchfirman Head Agent har full koll på hur man kombinerar jobb och semester. Företaget hittar höga chefer och topptalanger till företag både i Sverige och i utlandet. Eftersom kunderna finns i alla tidszoner är tillgänglighet dygnet runt är ett krav.

– Alla vi som jobbar här är tillgängliga på semestern men då är det superviktigt att vi har teknik som gör det möjligt, säger Kristina Bågstam-Blom, partner på Head Agent.

Företaget har provat olika molntjänster tidigare och de fungerade – för det mesta. Men när det inte fungerar blir det kris.

– Det är ju en katastrof. När man litar på sin kalender och den helt plötsligt har missat att synka ett möte, då får man problem.

Nu har de bytt leverantör – och synkningen fungerar helt problemfritt. Tack vare mindre strul får Katarina Bågstam-Blom och hennes arbetskamrater mer semester.

– Nu är kollegerna alltid ajour, vare sig de sitter på bryggan eller på tåget, avslutar Katarina Bågstam-Blom.

Så får du en skön jobbsommar:

Dokument och program i molnet. Ingen risk att glömma några viktiga papper på kontoret när du har allt tillgängligt var du än är.

Möten från stugan eller båten. Med den snabba 4G-uppkopplingen är det äntligen möjligt att ha effektiva möten var du än befinner dig.

Fullt synkad kalender. Håll koll på dina kollegers kalendrar och låt dem ha tillgång till din. På så sätt vet ni alltid vilka som är på plats.

Så löser du problem som kan uppstå:

Du är på semester i utlandet när en kollega ringer och säger att det har kört ihop sig med en kund som du har all information om.
Starta ett webbmöte så att du och kollegan kan gå igenom dokumentationen ihop.

Du missade att göra en viktig ändring i ett dokument innan du gick på semester.
Ingen fara! Logga in på ditt konto via surfplattan och hämta dokumentet från företagets lagringsplats. Nu kan du enkelt korrigera och spara om dokumentet.

Det är kanonväder ute och du har ingen lust att sitta inne på kontoret.
Koppla upp datorn eller plattan mot företagets mobila 4G-router. Nu kan du sitta var du vill och jobba. Passa på att ta med några kolleger ut, fem personer kan koppla upp sig samtidigt mot routern.

 

TIllbaka till nyhetsbrevet >>

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon
close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton