Det nya mobila arbetssättet

Publicerad: 2014-02-20 09:27 | Taggar: Jobba effektivare utanför kontoret, Spara i molnet

Att kunna nå sina dokument, applikationer och system var som helst, när som helst, är A och O för ett flexibelt och modernt företag. Därför lanseras nu en helhetslösning för nästa generations mobila arbetssätt där fokus ligger på effektivitet, kontroll och säkerhet.

Målet har varit att skapa en tjänst som främjar ett mobilt arbetssätt fullt ut. Ett arbetssätt där information kan flöda fritt mellan medarbetare, samarbetspartner och kunder utan risk för att komma på villovägar. Och man ska nå alla system när som helst, var som helst.

– Företag jobbar till viss del mobilt redan nu men vår lösning, Telia Mobility Management, ger dem möjlighet att ta nästa steg. Företagen har redan hårdvara i form av smarta mobiler och surfplattor, men de behöver hjälp med mjukvara, rådgivning och policyer. Det är där vi kommer in, vi kan nät, vi kan hårdvara och vi kan hjälpa kunden att få det att integrera med deras system, säger Anders Tillander, chef för mobila företagstjänster på Telia.

För att ta fram en helhetslösning för ett mobilt arbetssätt intervjuades hundra börsbolag och sexhundra andra företag. Bland annat sa hälften av dem att en ökad mobilitet skulle ge dem en ökad lönsamhet och 79 procent ville nå alla sina system överallt.

– Säkerhetsfrågan är en av de viktigaste frågorna bland företagarna. Vi har valt att jobba med certifikat vilket kan liknas vid ett pass som garanterar att exempelvis ”Lisa” bara är Lisa och ingen annan. Det gör att man får ett godkännande och kan gå vidare i systemet, oberoende av vilken apparat man använder, och man gör det med mycket hög säkerhet, säger Anders Tillander.

– Det finns många rena tidsvinster att räkna in med ett mobilt arbetssätt, du har exempelvis full tillgång till alla system när du är ute hos kund eller på fältet. Men den största vinsten med att arbeta mobilt är att det frigör kreativiteten hos dina medarbetare eftersom de kan göra saker precis när det passar dem och verksamhetens behov bäst, säger Anders Tillander, chef för mobila företagslösningar på Telia.

 Tillbaka till nyhetsbrevet >>

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon
close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton