Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer
navigation-profile navigation-search navigation-menu navigation-services navigation-mail navigation-mail navigation-laddarefill navigation-forum navigation-close navigation-plus navigation-minus navigation-chevron-right navigation-newspaper heart telia-logo-reverted global-level-alert-warning global-level-alert-information icon_twitter_footer

Superservern som skyddar företagshemligheter

Publicerad: 2014-08-14 09:10 | Taggar: Lagring, Skydda innehållet på din mobil Kategorier:

Det Hamburgbaserade startup-företaget Protonet presenterade sin hårdkrypterade server helt rätt i tiden. Den lilla orange lådan kan vara räddningen om du är orolig att företagshemligheterna kan hamna i orätta händer.

Efter anklagelser om att NSA avlyssnat Tysklands förbundskansler Angela Merkel är intresset för säker lagring rekordstort – det tog bara drygt tre och en halv timme för Protonet att få in den miljon euro som krävs på crowdfundingsajten Seedmatch.

Den lilla orange lådan har 2048 Bit SSL-kryptering som ska vara extremt svår att knäcka. Användare kan komma åt sina filer via mobil eller dator – precis som med en vanlig molntjänst. Skillnaden är att datan aldrig passerar en tredje part – något som Protonet hävdar ökar säkerheten. Åtkomsten sker via inbjudan till ett privat moln och servern står i företagets egna lokaler.

Servern kommer med videochatt och fildelningsprogram och kör en anpassad version av Ubuntu som operativsystem. Den finns i två varianter – en med Intel Xenon-processor och 16 GB RAM för 4699 euro och en med Intel Pentium-processor och 8 GB RAM för 2 999 euro. De kan köpas på Protonets hemsida.

 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon

Chatta med Telia

För att vi ska kunna hjälpa dig snabbare ber vi dig fylla i några uppgifter. Telia kommer att spara chattkonversationen i 60 dagar.

Vill du spara din historik?

För att få historiken skickad till dig fyll i din mejladress.
Toggla chat
arrow-down arrow-up Telias Twitter Telias blogg Telias YouTube Telias Facebook Telias LinkedIn telia-logo close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton