navigation-profile navigation-search navigation-menu navigation-services navigation-mail navigation-mail navigation-laddarefill navigation-forum navigation-close navigation-plus navigation-minus navigation-chevron-right navigation-newspaper heart

Superservern som skyddar företagshemligheter

Publicerad: 2014-08-14 09:10 | Taggar: Lagring, Skydda innehållet på din mobil Kategorier:

Det Hamburgbaserade startup-företaget Protonet presenterade sin hårdkrypterade server helt rätt i tiden. Den lilla orange lådan kan vara räddningen om du är orolig att företagshemligheterna kan hamna i orätta händer.

Efter anklagelser om att NSA avlyssnat Tysklands förbundskansler Angela Merkel är intresset för säker lagring rekordstort – det tog bara drygt tre och en halv timme för Protonet att få in den miljon euro som krävs på crowdfundingsajten Seedmatch.

Den lilla orange lådan har 2048 Bit SSL-kryptering som ska vara extremt svår att knäcka. Användare kan komma åt sina filer via mobil eller dator – precis som med en vanlig molntjänst. Skillnaden är att datan aldrig passerar en tredje part – något som Protonet hävdar ökar säkerheten. Åtkomsten sker via inbjudan till ett privat moln och servern står i företagets egna lokaler.

Servern kommer med videochatt och fildelningsprogram och kör en anpassad version av Ubuntu som operativsystem. Den finns i två varianter – en med Intel Xenon-processor och 16 GB RAM för 4699 euro och en med Intel Pentium-processor och 8 GB RAM för 2 999 euro. De kan köpas på Protonets hemsida.

 

Tillbaka till nyhetsbrevet >>

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

arrow-downt arrow-downt information navigation-arrow-down navigation-arrow-right