Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer
navigation-profile navigation-search navigation-menu navigation-services navigation-mail navigation-mail navigation-laddarefill navigation-forum navigation-close navigation-plus navigation-minus navigation-chevron-right navigation-newspaper heart telia-logo-reverted global-level-alert-warning global-level-alert-information icon_twitter_footer

Snart slut på krossade skärmar

Publicerad: 2014-08-14 15:01 | Taggar: Kategorier:

Smartphones med krossade skärmar är en vanlig syn. Med en ny pekskärmsteknik kan det dock bli ändring på det.

Ett nytt plastmaterial kan i framtiden ersätta glaset på smarta telefoner. Forskare och studenter vid det amerikanska Akron-universitetet har ett nytt okrossbart material på gång. Det är en ny slags plastfilm som vid tester klarat av att böjas 1000 gånger och ändå behålla sin form.

Billigare skärmar
Dagens telefonskärmar har ofta en yta av indiumtennoxid – ett ämne som är både dyrt och känsligt. Med det nya plastmaterialet hoppas forskarna, förutom att det ska hålla för att tappa mobilen i marken, att produktionen av skärmar ska bli billigare.

När plastfilmen är redo för marknaden är oklart, men enligt forskarteamets ledande professor Yu Zhu kommer materialet vara en stark konkurrent till till dagens material inom en snar framtid.

 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon

Chatta med Telia

För att vi ska kunna hjälpa dig snabbare ber vi dig fylla i några uppgifter. Telia kommer att spara chattkonversationen i 60 dagar.

Vill du spara din historik?

För att få historiken skickad till dig fyll i din mejladress.
Toggla chat
arrow-down arrow-up Telias Twitter Telias blogg Telias YouTube Telias Facebook Telias LinkedIn telia-logo close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton