Driftinformation: Tidigare störning på Telias växellösning åtgärdad Läs mer

navigation-profile navigation-search navigation-menu navigation-services navigation-mail navigation-mail navigation-laddarefill navigation-forum navigation-close navigation-plus navigation-minus navigation-chevron-right navigation-newspaper heart

Uppkopplade råttfällor här för att stanna

Publicerad: 2014-04-22 13:50 | Taggar: Sakernas internet

Anticimex har placerat ut 1 500 uppkopplade råttfällor i avloppssystemet. En revolutionerande innovation, menar skadedjursexperten.

Med helt nya typer av råttfällor kan Anticimex effektivisera och minska användandet av bekämpningsmedel. En typ av ny fälla fungerar så att den avlivar råttan genom att stoppa djurets hjärta. När råttan är död stoppar fällan den i en soppåse och ringer sedan upp och meddelar Anticimex att den fångat en råtta. Vid en annan typ av fälla i avloppssystem kan det inbyggda SIM-kortet ringa och meddela om batteriet håller på att ta slut eller om det är högt vattenstånd.
 
– Det här en av de största innovationerna inom skadedjursbekämpning som har skett på 30-40 år, säger skadedjursexperten Håkan Kjellberg.

Alla de uppkopplade fällorna finns på en webbsida och är namngivna med gps-koordinater för att skadedjursbekämparna lätt ska kunna se var fällorna är utplacerade. En fördel med den exakta informationen om fällornas placering är att man får direkt feedback och på så sätt kan hitta de bästa platserna att fånga många råttor på.

– Det här har kommit för att stanna och kommer utvecklas ännu mer, säger Håkan Kjellberg.

Tillbaka till nyhetsbrevet >;>;

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

arrow-downt arrow-downt information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic