Vidarekoppling utomlands

 • Vidarekopplar utomlands

  När du är utomlands kan du vidarekoppla din mobil precis som i Sverige. Som kund hos Telia har du tillgång till tjänsten i alla länder och internationella operatörers nät som Telia har avtal med.

  Så här gör du

  För vidarekoppling från utlandet till utländska och svenska telefonnummer slår du koden nedan följt av +(tecknet), landsnummer, riktnummer utan första siffran och telefonnummer. Avsluta med fyrkant och tryck på lurknappen.

  • För direkt vidarekoppling slå *21* [nummer] # Lur.
  • För vidarekoppling vid inget svar slå *61* [nummer] # Lur.
  • För vidarekoppling vid upptaget slå *62* [nummer] # Lur.

  Detta exempel visar vidarekoppling vid upptaget till en fast svensk telefon: *62* +46 8 12 34 56+46 8 12 34 56# Lur.
  Detta exempel visar direkt vidarekoppling till en svensk mobil: *21* +70 123 45 67# Lur.

  Kostnad för vidarekoppling utomlands

  Priserna varierar beroende på i vilket land och vilken mobiloperatörs nät du befinner dig i samt vart du vidarekopplar.

  • För direkt vidarekoppling (medflyttning) inom landet du befinner dig i (fungerar endast med norska, finska och danska nr.) betalar du dels för att ta emot samtalet och dels för ringa ett samtal inom det land du befinner dig. Om du vidarekopplar lokalt i till exempel Danmark till ett danskt telefonnummer och får samtal från Sverige, så betalar du för samtalet från Sverige till din mobiltelefon och från din mobiltelefon till det danska numret som du har vidarekopplat till.
  • För direkt vidarekoppling (medflyttning) till ett annat svenskt telefonnummer betalar du dels för att ta emot samtalet och dels för att ringa till Sverige från utlandet.
  • För vidarekoppling (vid inget svar och vid upptaget) till Sverige betalar du dels för att ta emot samtalet och dels för att ringa till Sverige från utlandet.

  Se priser som företagskund
  Se priser som privatkund

  Tips

  Tänk på att det är billigare att vidarekoppla mobilen innan du åker utomlands. Ring ett samtal så fort du har kommit tillbaka till Sverige igen. Då uppdateras mobilen i det svenska mobilnätet och du slipper onödiga vidarekopplingar via utlandet.

 • Vad tycker du om guiden?

  Tumme upp Tumme ner

©Telia 556430-0142
Box 50077, 973 22 Luleå
Säte: Stockholm