Överlåtelse av domännamn

Överlåtelse av domännamn är en transaktion mellan två parter där mottagande part blir ny innehavare av ett domännamn och ersätter den avlämnande innehavaren. I praktiken innebär detta att det sker en uppdatering av kontaktuppgifter för ett domännamn hos aktuell Registry, där den mottagande innehavaren har ett annat organisations- eller personnummer än den avlämnande innehavaren. Vid en överlåtelse uppdateras enbart innehavaren. Domännamnets förfallodatum påverkas inte, utan förblir detsamma.

Överlåtelse av domännamn sker endast på den befintliga innehavarens begäran och efter det att en fullständig överlåtelse har kommit in och kräver för närvarande viss pappershantering.
OBS! Du behöver ett konto i kontrollpanelen för att kunna genomföra en överlåtelse av domännamnet.

Ny kund, så här gör du:

Gå till ordersidan.

Välj Skapa konto.

Granska fakturauppgifterna (0 SEK), läs och godkänn registreringsvillkoren, klicka sedan på Köp när du är klar med ordern.

Både avlämnande och mottagande part måste ha ett konto i Telia kontrollpanel för att överlåtelsen ska fungera. Mottagande part måste också godkänna aktuella registreringsvillkor. Om inte båda innehavarna finns hos Telia måste först en överföring av domännamn till Telia genomföras.

NU-domän
Fyll i aktuellt formulär för överlåtelse av en NU-domän till Telia.
Blankett för överlåtelse av NU-domän

SE-domän
Fyll i aktuellt formulär för överlåtelse av en SE-domän till Telia. (Detta formulär är för .se domäner).
Blankett för överlåtelse av SE-domän

Övriga domännamn
Fyll i aktuellt formulär för överlåtelse av övriga domännamn till Telia.
(Detta formulär är för domänerna .com, .net, .org, .name, .info och .eu).
Blankett för överlåtelse av övriga domännamn

Skriv ut ifylld blankett och skicka den per post till:
Telia Sverige AB
Kundtjänst
Box 50162
973 25 Luleå.

Så snart vi emottagit blanketterna så ansöker vi om överlåtelsen hos aktuell Registry. Notera att alla fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska och att du behöver ha Adobe Acrobat Reader installerad på din dator för att kunna läsa blanketterna.

Våra webbtjänster
Telia DNS

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

4G ADSL-plug RSS SIM-card TV add addressbook-plus addressbook alert-circle alert-triangle arrow-down arrow-left arrow-out arrow-pointer arrow-right arrow-up arrow_down arrow_left arrow_right arrows-circle arrows-cycle ball bar-graph battery bell book briefcase broadband browser-group building-large-wifi building-large building-medium building-small bundled-arrow-right bus business-card buy calendar camera chatbot check checklist circle-3-arrows circle-4-arrows clapper-board clock-dotted clock close cloud coffee cogwheel combinations content conversation cross currency-euro currency-kr cutlery device-arrows device-broken device-cogwheel device-lock device-recycle device-user devices dice document-DOC document-GIF document-JPG document-PDF document-PNG document-PPT document-XLS document-check document-pen-user document-pen document down-open-big download education ellipsis email envelope ethernet-cable family-wifi favourites flash floppy-disc folder-arrow folder-open folder-pen folder-plus folder folders game-controller getting-started gift globe-outline globe graph group hand-heart hand-shake handshake headphones heart-pulse heart help hierarchy home-installation home house image infinity info-circle information internet invoice ipad laptop lightbulb link listen location-pin lock-open lock love megaphone microphone minus mobile money-hand-kr money music mute navigation-arrow-down navigation-arrow-right net_signal network open ornament panic paperclip pause pen pie-chart piggybank plane play-circle play playbutton plug-circle plug plus press_button printer prize profile question-circle question-mark question radio refillsim repair reservation robot rocket router scales search-address search-house search security server services settings shield-check shield-plus shopping-bags shopping-cart shuffle signal skip-back skip-forward skull-circle skull-device skull-outline smart-watch smiley-happy smiley-sad smiley-surprised smiley snowflake speech-bubbles-dots speech-bubbles star stationary-phone stop store stream subscription support svg-icon-arrow-down svg-icon-arrow-up svg-icon-checkmark tablet tag technicalsupport television thermometer thumbs-down thumbs-up tools touch trash-can travel truck-clock turtle upload user-box user-device user-heart user-outline user-plus user-speechbubble user-support user users-family video-film video-web voicemail volume weather wifi wireless zoom-in zoom-out