Mobil Administration

Har ditt företag ett mobilt avtal med Telia? Då kan ni administrera er mobiltelefoni här på webben. Det är både enkelt och kostnadsfritt.
Mobil Administration är en tjänst för dig som har ett mobilt företagsavtal med Telia, läs mer nedan under Beskrivning.

Kontroll över mobilabonnemangen
Tjänsten ger både kontroll och översikt över de mobilabonnemang som är knutna till det mobila avtalet. Till exempel kan du se saldon för enskilda abonnemang, beställa tilläggstjänster, skriva ut rapporter och stänga abonnemang i händelse av stöld.

Vad är Mobil Administration?
Tjänsten är främst avsedd för de på företaget som har hand om mobiltelefonabonnemangen. Ta en titt på vår presentationsfolder så ser du hur Mobil Administration fungerar.

Här följer några exempel på vad du kan göra:

Se kund- och abonnemangsuppgifter
Se abonnemangsnummer, användare, bindningstid, abonnemangsform, tilläggstjänster, faktureringsadress, PUK-koder och saldouppgifter per enskilda abonnemang inom en fakturagrupp.

Beställ/avbeställ tilläggstjänster
Beställ tjänster som extrakort, fakturadelning, GSM-text, hemligt nummer, mobil internet, mobilsvar, nummerpresentation, utlandsspärr, samtal väntar och vidarekoppling.

Ändra uppgifter och skriv ut rapporter
Ändra användaruppgifter, ändra fakturaadress, byta abonnemangsform, stänga och öppna vid stöld eller skriva ut rapporter på alla mobilabonnemang som ingår i avtalet, gruppfakturerade abonnemang och samtliga fakturagrupper.

Vem kan använda Mobil Administration?
För att kunna använda Mobil Administration måste ditt företag ha ett mobilt företagsavtal med Telia. Alla abonnemang under ett och samma avtalsnummer kommer att synas i tjänsten.

Företag som har ett så kallat Branschavtal eller ett avtal med flera organisationsnummer kan också använda Mobil Administration. Då kan varje organisation under det gemensamma avtalet ha en egen Mobil Administration och ser då bara de abonnemang som hör till den aktuella organisationen.

Hur får jag tillgång till Mobil Administration?
Om du är administratör av mobiltelefonin på ditt företag så är det bara att registrera dig så gör vi en behörighetskontroll och ser till att du får tillgång till rätt avtal.

Inom några dagar får du sedan ett välkomstbrev (via post eller e-post) med användarnamn och PIN-kod så att du kan logga in. När du angett användarnamnet och PIN-koden på inloggningssidan kommer ett engångslösen att skickas till den mobiltelefon som du angivit. Av säkerhetsskäl upprepar vi denna procedur med engångslösen vid varje inloggning.

Presentation av Mobil Administration

Administrera
Du som redan har Mobil Administration kan logga in direkt här.

För att registrera en ny användare till Mobil Administration klicka här.

För att göra ändringar i din registrering klickar du här.