Skydda SIP-anslutningen från attacker

Även en SIP-anslutning kan drabbas av säkerhetsattacker då den går över våra publika ip-nät. Om det händer är det viktigt att stoppa det så snart det upptäcks. Här kan du läsa om vilka slags attacker som kan drabba din anslutning och hur du skyddar den.

DOS-attack mot brandväggen

En DOS-attack är när det blir för mycket trafik mot växeln, ofta från samma ip-adress, vilket gör att du inte kan använda din telefoni. Det du kan göra för att skydda din anslutning är att stänga av strömmen till brandväggen för att stoppa trafiken.

Någon utifrån ringer från din växel

Om du misstänker att någon utifrån har hackat in i företagets växel skall du koppla bort växeln från Internet, t.ex. genom att stänga av företagets telefonigateway om det finns en sådan.

Ring sedan Telias kundtjänst på 90 400 för att få mer hjälp.

SIP-kontona har hamnat i orätta händer

Om en attackerare kommer åt dina Hotsip-konton (lösenord) och registrerat egen klient direkt på plattformen så bör du logga in på MyBusiness och ändra lösenord.