Öka säkerheten för Telia Kontor

När du har kopplat in och installerat Telia Kontor så har du ett trådlöst nätverk med en förinställd säkerhetsnivå. Genom att ändra två inställningar för din gateway kan du öka säkerhetsnivån ytterligare.

För att kunna göra inställningarna måste du ha en nätverkskabel inkopplad mellan din dator och din router. Om du inte har en kabelanslutning: Koppla en nätverkskabel från datorns nätverksuttag till något av uttagen Ethernet 1, 2, 3 eller 4 på din gateway.

1. Skriv in adressen ”http://192.168.1.1” i adressfältet. Tryck på Enter.

2. Klicka på Hemmanätverk i vänstra marginalmenyn.

3. Klicka på WLAN: TeliaGateway ... (Detta är namnet på ditt nätverk).

4. Välj Konfigurera i den övre menyraden.

5. Skriv in ett valfritt nätverksnamn på högst 32 tecken i textrutan Nätverksnamn (SSID).

Välj önskat nytt lösenord genom att skriva in det i fältet Krypteringsnyckel för WPA-PSK eller WPA2-PSK. Vi rekommenderar en nyckel på 20 tecken eller längre. Använd slumpvist valda tecken och blanda bokstäver, siffror och andra tecken för att försvåra för utomstående att gissa din nyckel. Efter du fyllt i önskat namn och nyckel klickar du på knappen Använd.

Obs! Skriv ner nätverksnamnet och nyckeln i en minnesanteckning, exakt med de små och stora bokstäver du valt. Du kommer att behöva dem senare.

6. Kontrollera att nätverksnamn och säkerhetsnyckel stämmer överens med det du angav.