Koppla in bredband via fiber med bredbandsswitch

Det här behöver du:

Bredbandsswitch med tillhörande strömadapter (switchen kan ha olika utseenden och storlek men fungerar på samma sätt)

Två nätverkskablar

1. Koppla in bredbandsswitch till fiberuttaget

Koppla en nätverkskabel från det första inkommande fiberuttaget i din bostad till switchens WAN/EXT1-uttag. Bor du i lägenhet sitter det oftast i hallen.

2. Koppla in strömadaptern i switchen

Sätt i strömadaptern i uttaget som markeras i bilden nedan. Koppla sedan in strömadaptern i eluttaget.

3. Koppla din dator eller din router till bredbandsswitchen

Anslut datorn genom att koppla den andra nätverkskabeln från porten som är märkt Lan1 eller 1x på din switch till datorns nätverksuttag. Vill du ansluta en router till switchen kopplar du en nätverkskabel från Lan1 eller 1x-porten till uttaget på din router märkt WAN eller Internet.

Obs! Har din switch bara en port använder du denna.

4. Koppla in tv

Ska du även koppla in tv? Följ då denna guide.

5. Problem?

Om det inte funkar kan du använda vår automatiska felsökning