Hitta nätverksnamn och nyckel

För att öka säkerheten för ditt trådlösa nätverk finns det en funktion i din router som gör att varje enhet som vill ansluta till ditt trådlösa nätverk måste använda en säkerhetsnyckel.

Svart eller vit gateway

Ditt trådlösa nätverk har ett unikt namn och heter TeliaGatewayXX-XX-XX-XX-XX-XX. Du hittar det trådlösa nätverkets namn på baksidan eller undersidan av din router, benämnt Network Name. Där hittar du också en tio tecken lång säkerhetsnyckel (Wireless Key). Den använder du när du ska mata in säkerhetsnyckeln, kallas även nätverksnyckel, WPA-nyckel, WPA-PSK-nyckel eller WPA-key. Den använder du när du ska ansluta datorn till det trådlösa nätverket.