Beställ ny användare till Touchpoint Plus

Så här använder du MyBusiness för att beställa nya användare till Touchpoint Plus.

Observera att om den nya användaren ska använda ett mobilabonnemang till anknytningen behöver detta abonnemang redan vara beställt.

1. Gå till MyBusiness och logga in.

(Om du inte har tillgång till MyBusiness kan du kontakta din säljare på Telia så hjälper hen dig med detta.)

2. Klicka på Beställ i huvudmenyn.

På nästa sida (Produkter & Tjänster) klickar du på Unified Communication och Växel.

Därefter väljer du Touchpoint Plus i listan.

3. Nu får du möjlighet att välja typ av beställning. Välj alternativet Lägg till användare.

4. Välj organisation. Om du administrerar beställningar för flera bolag är det viktigt att du väljer just det bolag som beställningen berör.

Klicka på Nästa steg: Ange användardata.

5. Ange användardata för nya användare genom att klicka på ikonen Lägg till. Här har du tre alternativ:

• Lägg till en användare – välj detta för att lägga till användare en och en genom att fylla i deras uppgifter i det följande formuläret. Se detaljer under punkt 6 nedan.
    • Ladda ner mall – välj detta för att hämta en Excel-mall där du kan fylla i ett flertal nya användare.
    • Ladda upp ny Excel – klicka här för att ladda upp ett ifyllt Exceldokument med de nya användare du vill skapa.
  6. I formuläret Användardetaljer fyller du i uppgifterna för den nya användare du vill lägga till.

• Fälten under rubriken Sökfält används för information som ska vara sökbar i systemet. Fyller du t.ex. i ordet ”konsult” kommer användaren att visas bland sökträffarna när någon söker på konsult.
    • Fälten under Informationsfält är ej sökbara, men informationen kommer att vara synlig i Softphone eller appen.

Klicka på Spara när du är nöjd.

Nu har du möjlighet att lägga till ytterligare en användare om du vill.

7. När du lagt till de användare du behöver och är nöjd med sammanfattningen, klicka på Nästa sektion.

Ange kontaktuppgifter för ansvarig beställare.

8. Klicka på Registrera för att skicka in beställningen.