Åtgärda långsamt bredband via telejacket

1. Undersök hastighet och driftstörningar

Om du tycker att ditt bredband är långsamt så kan du mäta hastigheten på bredbandskollen.se. Gör en mätning efter varje åtgärd du utför nedan för att lättare hitta problemet. Se även till att ditt bredband inte berörs av driftstörningar.

2. Kontrollera att du har routern kopplad till första telejacket.

3. Starta om routern.

4. Testa med annan utrustning

Om du har en router bör du koppla ur den och ansluta din dator direkt till modemet. Om det fungerar bättre utan router bör du kontakta din routersupport. För att utesluta att felet ligger i utrustningen så kan du pröva ett annat modem och filter.

5. Trådlösa telefoner, larm och förlängningssladdar kan orsaka störningar på bredband via telejack. Om det fungerar bättre utan all telefonutrustning kan du testa att koppla in utrustningen en efter en för att se vilken av dem som orsakar störningen.

6. Kontrollera din dator

Gammal hårdvara, tillfälliga internetfiler, spionprogram och antalet aktiva program är några exempel som kan orsaka problem med uppkopplingen.

7. Gör en fabriksåterställning av routern genom att trycka in knappen Reset på baksidan.