AXFOOD BYGGER INFRASTRUKTUR SOM MÖJLIGGÖR DIGITALA KUNDMÖTEN

Axfood har kopplat upp butikskedjorna Willys, Hemköp, Tempo och Axfood Snabbgross med ett nytt, modernt fibernät och SD-WAN. Lösningen erbjuder en smidig och säker uppkoppling för alla 500 butiker runt om i landet och möjliggör sömlös utrullning av tjänster för det digitala kundmötet. Och självklart surfar gästerna i butiken gratis via wifi.

Telia står för en helhetslösning till Axfood där ett nytt och modernt fiberbaserat butiksnät etableras med bland annat wifi och 4G-backup. I leveransen ingår även smarta funktioner som beacon-teknik som möjliggör lokala pushnotiser, övervakning och support. En programvarudefinierad WAN-lösning (SD-WAN) ger bra överblick av trafiken och en säker och tillgänglig uppkoppling.

– Axfood ska vara ledande när det gäller det digitala kundmötet. Detta är ett stort och viktigt steg i den riktningen. För kunderna innebär det, i ett första steg, gratis wifi när de handlar mat. Men inom en snar framtid kommer vi även ge möjligheter till riktade erbjudanden samt bjuda på matrecept när en kund står lite rådlös i butiken och undrar ”Vad ska vi äta i dag?”, säger Jan Lindmark, it-direktör på Axfood.

Förutom flera smarta funktioner så innebär det nya butiksnätet stora fördelar och nya digitala möjligheter när det gäller det dagliga arbetet för både personal och leverantörer. Personalen kommer exempelvis enkelt kunna ta del av e-utbildningar via mobiler och surfplattor och det blir lättare för leverantörer att säkert koppla upp sig mot utrustning de ansvarar för i butiken, exempelvis kyldiskar, salladsbarer och pantmaskiner.

– Företag som tar utgångspunkt i kundmötet för sin digitala transformation kan stärka konkurrenskraften, öka kundlojaliteten och sänka kostnaderna. En anpassningsbar infrastruktur med enklare hantering av nätverk och applikationer underlättar resan till molnet, säger Tobias Larson ansvarig för företagsaffären på Telia.

VILL DU VETA MER OM VÅRA ICT-LÖSNINGAR?

Vad du än vill göra så kan vi lösa det

RAPPORTERNA SOM TAR DIG TILL NÄSTA NIVÅ

Ta steget in i framtiden med Telia