VAD INNEBÄR DIGITALISERINGEN EGENTLIGEN FÖR DITT FÖRETAG?

Digitaliseringen av samhället är onekligen ett faktum, men vad innebär egentligen dessa digitala framsteg för oss? Utveckling av ny teknik - och ny intelligens - kan tyckas fascinerande och skrämmande på samma gång. För vad innebär "robotiseringen", inte minst för våra framtida arbetstillfällen, när teknologiska lösningar i allt högre utsträckning ersätter människan som arbetskraft? Vad händer när datorprogram och robotar inte bara ersätter människans muskelkraft utan också hennes hjärnkraft?

Teknikens utveckling innebär onekligen nya möjligheter, samtidigt som vi måste inse att det kommer ställa nya krav på oss framöver, inte minst på vår arbetsplats. På detta ämne kommer vi under hösten hålla flera inspirerande events och föreläsningar.

Vi sparkar igång den 28 september i Stockholm, där Kjell A Nordström föreläser om framtidens företagande i urbana miljöer. Vi kommer streama eventen live här, och givetvis samla filmer och andra godbitar från eventen.

Erbjudande

URBANISERING/UNICORN

Dr Kjell A Nordström tittar in i framtiden och ser ett Stockholm som växer explosivt.

07:30 Frukost (begränsat antal)
08:00 Digitalisterna presenterar dagens talare och andra överraskningar
08:10-09:00 Talare samt frågor
09:00-09:30 Podden Digitalisterna spelas in
09:30 Slut


Längst fram i förstaklass-vagnen på väg mot framtiden hittar vi de Nordiska länderna, och högst i toppen hittar vi Stockholm. Tidningen The Economist, inte direkt känd för sina devota artiklar, utnämnde för ett tag sedan de nordiska länderna till "The Supermodels". Tveklöst var Stockholm stjärnan i modellkompaniet med sina Unicorns - sin brutalt framgångsrika startup-scen.

Det finns bara en plats i världen idag som rankas högre än Stockholm: just det, Silicon Valley. Är vi den eviga tvåan eller kan Stockholm ta klivet upp i supertungvikt?

Erbjudande

PRODUKTUTVECKLING/GAMING

Dr Kjell A Nordström tittar in i framtiden och ser ett storgöteborg som bas för några av världens främsta företag.

07:30 Frukost (begränsat antal)
08:00 Digitalisterna presenterar dagens talare och andra överraskningar
08:10-09:00 Talare samt frågor
09:00-09:30 Podden Digitalisterna spelas in
09:30 Slut


Idag är det städer, snarare än länder, som konkurrerar om företagens och människornas uppmärksamhet och gunst. Fenomenet kallas The Great Urban Attraction Game. Göteborg har visat sig vara en attraktiv plats för företag att blomstra. Som hem för företag i världsklass har staden utvecklats till en mötesplats för traditionell svensk industri och det modernaste av det moderna.

När Volvo Lastvagnar nu provkör sina självkörande lastbilar och Volvo Personvagnar går ihop med Uber för att återuppfinna både taxinäringen och bilindustrin, då kommer kvittot. Göteborg har tagit plats i världstoppen.

Erbjudande

ÖRESUNDSREGIONEN/NÄTVERKANDE

Dr Kjell A Nordström sätter Malmöregionen i perspektiv och ser ett av Europas mest dynamiska stadsområden ta form.

07:30 Frukost (begränsat antal)
08:00 Digitalisterna presenterar dagens talare och andra överraskningar
08:10-09:00 Talare samt frågor
09:00-09:30 Podden Digitalisterna spelas in
09:30 Slut


Vi vill till staden. Om ca 30 år lever 80 procent av jordens befolkning i 600 städer - eller urbana områden som det också kallas. Malmö, Helsingborg, Helsingör och Köpenhamn är ett av de mest dynamiska urbana områdena i Europa. Pippi Långstrump möter Burka Avenger och Den Lilla Sjöjungfrun.

Ett dynamiskt nätverk, inte bara av städer, utan av människor och kulturer. Goda nyheter, eftersom en av de saker vi vet om människans skapande - det som ibland kallas för innovation - är att mångfald är dess kraftfullaste bränsle. Kanske är detta den enda region i Norden som kan ge Stockholm en rejäl match om topplaceringen.

STAY TUNED

Fler BEFORE BUSINESS-events, med populära föreläsare och spännande teman om framtidens företagande och tech står runt hörnet. Vi kan redan nu avslöja följande föreläsare och datum:

GÖTEBORG 18 oktober, Föreläsare och entreprenör Gustav Josefsson tar med dig på en resa från the Big Bang till the Big Data.
MALMÖ 19 oktober, Joakim Jardenberg, debattör och expert på sociala medier, diskuterar framtidens arbetsplats.
STOCKHOLM 20 oktober, Danica Kragic, professor i datalogi presenterar ett antal områden där robotisering och automatisering utvecklas snabbast.

Information om eventen kommer att uppdateras löpande.