Hej Digitalt!

Digitala plattformar för umgänge och samarbete har på bara några år blivit något som nästan alla i Sverige använder. Med hjälp av dessa finns nu möjlighet att dela resurser med varandra på ett sätt som inte tidigare varit möjligt.

Den så kallade delningsekonomin utvecklas snabbt, och vi märker att delandet kan vara ett sätt för oss att bli mer miljösmarta i vårt sätt att leva.

Erbjudande

TEMA: DELA FÖR HÅLLBARHET

Kom och lyssna på inspirerande entreprenörer inom delningsekonomin:

- Tobias Forngren från Freelway - tjänsten där folk kan samordna sina transporter

- Jessica Blomgren från Meetrd - där du hyr eller hyr ut mötesrum per timme

- Fredrik Östlin från Off2off - som förmedlar överskottsmateriel mellan enheter inom en organisation, till exempel inom en kommun (Ystad och Lerum är exempel på kunder)

- Sofie von Krusenstierna från Yepstr - som hjälper ungdomar och andra att erbjuda sina tjänster till människor i närområdet

 

Tillsammans med dessa experter, och alla deltagare på eventet, anordnar vi en workshop där vi tillsammans tar fram idéer om hur delande kan göra en plats som Almedalen mer miljösmart. I Visby samlas under veckan cirka 30 000 människor. Här finns många möjligheter att dela för ökad hållbarhet.

Frågor som vi vill utforska är: Hur ska delandet gå till, rent praktiskt? Vad kan vi dela? Vilka plattformar kan vi använda? Vad kan vi göra redan nu, och vad kan vi utveckla till nästa Almedalsvecka?
 

Moderatorer och workshopledare är:

- Åsa Minoz från ModigMinoz, social innovatör och facilitator med mångårig erfarenhet som konsult inom delningsekonomi, digitalisering och sociala medier.

- Ola Berg från Squeed Agile, coach och mentor för organisationer som vill ta nästa kliv på sin digitaliseringsresa mot större agilitet och lättrörlighet för att bättre möta folks behov

Frågor om arrangemanget besvaras av
Ola Berg, 0704 - 222 457, ola.berg@fundament.se