Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer
navigation-profile navigation-search navigation-menu navigation-services navigation-mail navigation-mail navigation-laddarefill navigation-forum navigation-close navigation-plus navigation-minus navigation-chevron-right navigation-newspaper heart telia-logo-reverted global-level-alert-warning global-level-alert-information icon_twitter_footer

Stängning av portar på mobilsurf

Publicerad: 2015-09-30 15:21

Vi kommer att utföra en förändring som begränsar vissa möjligheter för avancerade användare. Vanliga användare kommer inte att märka av denna förändring.

Med anledning av allt kraftigare överbelastningsattacker (DDoS-attacker) i våra nät där både vi och våra kunder har påverkats av driftstörningar, är vi dessvärre tvingade att stänga den så kallade ”DNS-trafiken” på port 53 och ”SSDP-trafiken” på port 1900 för kunders inkommande trafik. Vi har tidigare gjort detta i det fasta bredbandsnätet, och kommer nu även att göra det i mobilnätet.

Detta kommer inte innebära någon påverkan vid normal användning av mobilsurf, men kan påverka en liten del av Telias kunder, som är avancerade användare. Stängningen av portarna kommer att inledas den 1 oktober och beräknas ta några dagar. Att stänga port 53 och 1900 görs för att skydda alla våra kunder och för att minska problemet med överbelastningsattacker.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon

Chatta med Telia

För att vi ska kunna hjälpa dig snabbare ber vi dig fylla i några uppgifter. Telia kommer att spara chattkonversationen i 60 dagar.

Vill du spara din historik?

För att få historiken skickad till dig fyll i din mejladress.
Toggla chat
arrow-down arrow-up Telias Twitter Telias blogg Telias YouTube Telias Facebook Telias LinkedIn telia-logo close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton