navigation-profile navigation-search navigation-menu navigation-services navigation-mail navigation-mail navigation-laddarefill navigation-forum navigation-close navigation-plus navigation-minus navigation-chevron-right navigation-newspaper heart

Varning för bluffmejl och sms!

Uppdaterad: 2014-12-30 10:13

Flera kunder har den senaste tiden fått mejl och sms som ger intryck av att komma från Telia. Dessa kan vara förhållandevis professionella med Telias logotyp och Telia-liknande e-postadresser som avsändare eller liknande länkar som vi själv använder vid utskick. Dessa mejl och sms kommer inte från Telia.

Mejlen kan se olika ut, och handla om olika saker. Oftast handlar det om en påstådd dubbelbetalning av en faktura och om en återbetalning. Andra exempel är bluffmejl med ett innehåll som leder till en falsk inloggningssida för Mina Sidor på Telia.se och även en variant med information om att ditt konto är låst för att du inte fyllt i ett så kallat ”Online-Säkerhets Formulär för år 2014” hos Telia.
 
Klicka inte på några länkar och lämna absolut inte ifrån dig några person- och/eller kontouppgifter. Detta är försök till ”nätfiske” eller phishing som det också kallas. Telia begär aldrig att kunder ska lämna sina uppgifter via mejl. Telia har blockerat de länkar, samt spärrat de avsändaradresser, vi känner till.

 

arrow-downt arrow-downt information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic