Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer
navigation-profile navigation-search navigation-menu navigation-services navigation-mail navigation-mail navigation-laddarefill navigation-forum navigation-close navigation-plus navigation-minus navigation-chevron-right navigation-newspaper heart telia-logo-reverted global-level-alert-warning global-level-alert-information icon_twitter_footer

Telia tillbakavisar polisens uppgifter

Publicerad: 2014-08-11 14:10

De senaste dagarna har media (till exempel Expressen och Värmlands Folkblad) hänvisat till en varning från polisen i Värmland om att kunder kan bli debiterade vid inkommande samtal. Det ska då handla om internationella bedragare som är i farten.

Det vill säga att man kan bli debiterad hundratals kronor så fort man svarar i telefonen och att man därför inte ska svara på okända nummer. Normalt sett ska man alltid följa polisens uppmaningar, men i det här fallet tillbakavisas dessa uppgifter bestämt av oss på Telia. Det är helt enkelt inte möjligt att bli debiterad när man svarar på inkommande samtal.

Telia har varit i kontakt med polisen i Värmland som bekräftar att detta är en uppfattning som finns inom polisen, men att de inte har någon källa som kan bekräfta att detta faktiskt har hänt. Däremot ska man vara oerhört försiktig med att ringa okända nummer i utlandet om man till exempel har ett missat samtal i sin mobil eller i sin nummerpresentatör.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon
arrow-down arrow-up Telias Twitter Telias blogg Telias YouTube Telias Facebook Telias LinkedIn telia-logo close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton