Döp ditt trådlösa nätverk och öka säkerheten

• När du har kopplat in och installerat din trådlösa router så har du ett trådlöst nätverk med en förinställd säkerhetsnivå. Genom att döpa om ditt nätverk och välja en ny säkerhetsnyckel, kan du öka säkerheten ytterligare.

• 1

Se till att en nätverkskabel är inkopplad mellan din dator och gateway. Koppla nätverskabeln från datorns nätverksuttag till något av de gula uttagen 1, 2, 3 eller 4 på din gateway.

• 2

Öppna din webbläsare och skriv in 192.168.1.1 (192.168.1.254) för att logga in i din gateway. Tryck på Enter.

• 3

Klicka på Hemmanätverk i vänstra marginalmenyn.

• 4

Se nu i mitten av sidan och klicka på WLAN: TeliaGateway ... (Detta är namnet på ditt nätverk).

• 5

Välj Konfigurera i den övre menyraden.

• 6

I fältet Nätverksnamn (SSID) byter du namn på ditt nätverk till något du själv väljer.

Välj önskat nytt lösenord genom att skriva in det i fältet Krypteringsnyckel för WPA-PSK. Nyckeln måste vara minst 8 tecken lång, men vi rekommenderar att du använder en nyckel på minst 20 tecken för ökad säkerhet.

Efter du fyllt i önskad nyckel och namn trycker du på Använd.

• Varje enhet som ska anslutas till det trådlösa nätverket (dator, skrivare, övervakningskamera osv), måste ställas in med samma nätverksnamn och säkerhetsnyckel som du angett till din gateway, memorera därför namnet och nyckeln eller skriv ner det och förvara på säkert ställe.

Läs om hur du ansluter din pc till ditt trådlösa nätverk .

Läs om hur du ansluter din mac till ditt trådlösa nätverk.

• Vad tycker du om guiden?

Tumme upp Tumme ner