Styr din digitalbox från din smartphone

iPhone
  • Med vår iPhone-applikation Zappa kan du som har Telia Digital-tv och trådlös router från Telia använda din smartphone som en helt vanlig fjärrkontroll. Med appen får du en bra överblick över dina kanaler samtidigt som du enkelt kan zappa mellan dem eller t.ex. hyra film från videobutiken. Har du funderingar, läs gärna våra frågor och svar om Zappa.

• 1

Ladda ner iPhone-applikationen Zappa från App Store. För att hitta direkt till vår applikation kan du använda QR-koden. När du startar appen första gången kommer den automatiskt att kontrollera att ett trådlöst nätverk är anslutet samt leta efter digitalboxar i nätverket.

Om appen hittar en digitalbox i nätverket kommer den att automatiskt anslutas. När detta är gjort trycker du på Starta.

Trådlöst nätverk eller digitalbox saknas

Om appen inte lyckas hitta ett trådlöst nätverk eller en digitalbox kommer den att gå in i ett så kallat demoläge. Demoläget innebär att du kan testa Zappa utan att ha en riktig digitalbox tillgänglig.

• 2

Efter att du konfigurerat applikationen visas de kanaler som du kan se på din digitalbox. Du byter kanal genom att trycka på de olika kanalikonerna och kan rulla skärmen upp och ner för att visa hela kanalutbudet.

Vald kanal markeras med en orange ram och du kan välja mellan att se kanalerna i ett rutnät eller som en lista genom att trycka på ikonen för inställningar.

• 3

För att nå inställningsmenyn trycker du på kugghjulet när du befinner dig i kanalvyn. Här kan du:

• Välja digitalbox.
    • Välja avatar.
    • Sätta ett namn på Zappa.
    • Byta utseende på fjärrkontrollen.
    • Återställa alla inställningar.
    • Visa information om Zappa.
    • Prova Zappa om du saknar trådlöst nätverk eller digitalbox i ett så kallat demoläge.

• 4

Inställningar - Digitalbox

Här hittar du alla tillgängliga digitalboxar som kan väljas. De digitalboxar som inte är tillgängliga visas som gråmarkerade. Vill du radera en digitalbox ur menyn drar du fingret åt höger eller vänster.

För att få ytterligare information kring en enskild digitalbox trycker du på detaljknappen till höger om namnet. Då visas:

• Namn (Namnet kan du själva ändra):
    • Typ av digitalbox.
    • Identifikationskod som digitalboxen använder.
  • 5

Fjärrkontrollen fungerar på samma sätt som din vanliga fjärrkontroll. Du drar med fingret i sidled för att nå den. Därefter drar du upp och ner för att visa ytterligare funktioner. Namnet på den digitalbox du styr syns längst upp till vänster. Power-knappen är:

• Grå om digitalboxen inte är ansluten eller inte är vald.
    • Röd om digitalboxen är ansluten men avstängd.
    • Grön om digitalboxen är ansluten och påslagen.

Under inställningar kan du även välja utseende på fjärrkontrollen.

• 6

Inställningar avatar

Här kan du välja vilken avatar du vill bli representerad av när du använder applikationen. Avataren visas när du exempelvis byter kanal med Zappa som fjärrkontroll.

• 7

Inställningar - Återställ

För att återställa alla inställningar i appen trycker du på Återställ Zappa. Efter en återställning visas startguiden på nytt.

• Vad tycker du om guiden?

Tumme upp Tumme ner
Android
  • Med vår Android-applikation Zappa kan du som har Telia Digital-tv och trådlös router från Telia använda din smartphone som en helt vanlig fjärrkontroll. Med appen får du en bra överblick över dina kanaler samtidigt som du enkelt kan zappa mellan dem eller t.ex. hyra film från videobutiken. Har du funderingar, läs gärna våra frågor och svar om Zappa.

• 1

Ladda ner Android-applikationen Zappa från Google Play För att hitta direkt till vår applikation kan du använda QR-koden. Starta "barcode scanner" och rikta kameran mot QR-koden ovan. När du startar appen första gången kommer den automatiskt att kontrollera att ett trådlöst nätverk är anslutet samt leta efter digitalboxar i nätverket. Om appen hittar en digitalbox i nätverket kommer den att automatiskt anslutas. När detta är gjort trycker du på Starta.

Trådlöst nätverk eller digitalbox saknas

Om appen inte lyckas hitta ett trådlöst nätverk eller en digitalbox kommer den att gå in i ett så kallat demoläge. Demoläget innebär att du kan testa Zappa utan att ha en riktig digitalbox tillgänglig.

• 2

Hantering av kanaler

Efter att du konfigurerat applikationen visas de kanaler som du kan se på din digitalbox. Du byter kanal genom att trycka på de olika kanalikonerna och kan rulla skärmen upp och ner för att visa hela kanalutbudet.

Vald kanal markeras med en orange ram och du kan välja mellan att se kanalerna i ett rutnät eller som en lista genom att trycka på pilen när du befinner dig i kanalvyn.

• 3

För att nå inställningsmenyn väljer du Meny och därefter Inställningar. Här kan du:

• Välja digitalbox.
    • Välja avatar.
    • Sätta ett namn på Zappa.
    • Byta utseende på fjärrkontrollen.
    • Återställa alla inställningar.
    • Visa information om Zappa.
    • Prova Zappa om du saknar trådlöst nätverk eller digitalbox i ett så kallat demoläge.

• 4

Inställningar - Digitalbox

Här hittar du alla tillgängliga digitalboxar som kan väljas. De digitalboxar som inte är tillgängliga visas som gråmarkerade. Vill du radera en digitalbox ur menyn markerar du den genom att trycka på kryssrutan.

För att få ytterligare information kring en enskild digitalbox trycker du på namnet. Då visas:

• Namn (Namnet kan du själva ändra):
    • Typ av digitalbox.
    • Identifikationskod som digitalboxen använder.
    • Teknisk information såsom MAC-adress och programversion.
  • 5

Fjärrkontrollen

Fjärrkontrollen fungerar på samma sätt som din vanliga fjärrkontroll. Du drar med fingret i sidled för att nå den. Därefter drar du upp och ner för att visa ytterligare funktioner. Namnet på den digitalbox du styr syns längst upp till vänster. Power-knappen är:

• Grå om digitalboxen inte är ansluten eller inte är vald.
    • Röd om digitalboxen är ansluten men avstängd.
    • Grön om digitalboxen är ansluten och påslagen.

Under inställningar kan du även välja utseende på fjärrkontrollen.

• 6

Inställningar - Avatar

Här kan du välja vilken avatar du vill bli representerad av när du använder applikationen. Avataren visas när du exempelvis byter kanal med Zappa som fjärrkontroll.

• 7

Inställningar - Återställ

För att återställa alla inställningar i appen trycker du på Återställ. Efter en återställning visas startguiden på nytt.

• Vad tycker du om guiden?

Tumme upp Tumme ner
Chatt