Ladda ner och installera Säker surf

Windows
  • Till Windows innehåller Säker surf både brandvägg och antivirus och kan uppgraderas med surfskydd för komplett skydd. Säker surf till Mac innehåller antivirus.

Följ nedanstående bildexempel i guiden. Dessa bilder förklarar vad som kommer att ske på din dator under installationens gång.

• 1

Se till att du har ditt prenumerationsnummer för Säker surf nära till hands. Du hittar ditt prenumerationsnummer på Mina Sidor. Kontrollera att din dator uppfyller de tekniska kraven för Säker surf. Avinstallera eventuella andra brandväggs-, antispion- och antivirusprogram och stäng andra aktiva program innan du startar installationen.

• 2

Ladda ner installationsprogrammet för Säker surf genom att klicka på länken nedan.

Säker surf för Windows

Om du vill prova på Säker surf i 30 dagar kan du klicka här

• 3

När du klickat på länken ovan dyker en ruta upp på din skärm.
    Klicka på Spara fil och ange sedan var du vill spara filen, till exempel på skrivbordet.
    ( I vissa fall hamnar filen automatiskt under Mina hämtade filer under mappen Mina Dokument )
    Klicka sedan på Spara.

Du startar sedan installationsprogrammet genom att dubbelklicka på installationsfilen som du har laddat ner.

(om du inte får upp alternativet Spara fil kan du istället välja Kör.
    Då startar installationen direkt)

• 4

En ruta dyker upp på din skärm.
    Tillåt programmet genom att trycka Ja.

• 5

Välj installationsspråk och klicka på Installera.

• 6

Läs igenom och acceptera installationsvillkoren för att kunna fortsätta.
    Klicka sen på Jag godkänner licensvillkoren.

• 7

Installationen av Säker surf förbereds...

• 8

Ange ditt prenumerationsnummer nedan.
    Klicka sen på Nästa.

• 9

Automatisk installation.
    För att gå vidare klicka på Nästa för att installera Telia Säker surf.

• 10

Realtidsskyddsnätverk.
    Rutan för bidra med data till analys för realtidsskyddsnätverket, måste vara ibockat för att nerladdningen ska fungera optimalt.
    Klicka sen vidare på Nästa.

• 11

Programmet installerar nu Säker surf till din dator.

• 12

Installationen är klar och din dator är skyddad.
    Klicka på Stäng.

• Vad tycker du om guiden?

Tumme upp Tumme ner
Mac
  • 1

Se till att du har ditt prenumerationsnummer för Säker surf nära till hands. Du hittar ditt prenumerationsnummer på Mina Sidor. Kontrollera att din dator uppfyller de tekniska kraven för Säker surf. Avinstallera eventuella andra brandväggs-, antispion- och antivirusprogram och stäng andra aktiva program innan du startar installationen.

• 2

Ladda ner installationsprogrammet för Säker surf. Klicka på länken för ditt operativsystem nedan:

Säker surf för Mac

• 3

Välj Spara fil, och klicka sen på OK.

• 4

En introduktionssida visas inför installationen av Säker surf.
    Klicka på Fortsätt.

• 5

För att fortsätta installera programmet måste du godkänna villkoren först.
    Läs igenom licensavtalet och klicka på Godkänns.
    Följ upp med att klicka på Fortsätt.

• 6

Du får nu information om storlek på installationsprogrammet.
    Klicka på Installera för att gå vidare.

• 7

Din installation är nu nästan klar.
    Klicka på Stäng.

• 8

Menyn visas nu för Säker surf.
    För att slutföra installationen behöver du ange ditt prenumerationsnummer.
    Klicka på Hantera prenumeration.

Fyll i raden med ditt prenumerationsnummer.
    Klicka på Ange.

Din dator är nu helt skyddad, och du kan klicka på Stäng.

• Vad tycker du om guiden?

Tumme upp Tumme ner
Chatt