Aktivera iPhone

iOS 6 (iPhone 5, iPhone 4S)
  •
  • Innan du börjar

För att komma igång och använda din iPhone behöver du aktivera den. Du som har iOS 6 kan aktivera din iPhone genom att ansluta till ett trådlöst nätverk. Om du inte har ett trådlöst nätverk kan du aktivera den i din dator genom att ansluta till iTunes.

För iPhone 5 krävs ett särskilt nano-sim. Du som köpt din iPhone 5 med abonnemang från Telia får ett nano-sim automatiskt. I vissa fall får du sim-kortet, i en separat försändelse, antingen innan eller efter det datum du får själva telefonen.

Du som köpt din telefon löst kan beställa ett nano-sim kostnadsfritt, antingen via kundtjänst eller närmaste Telia-butik.

Så här gör du

• 1

Sätt i sim-kortet med hjälp av verktyget som följer med och starta din iPhone. Först får du välja språk och geografisk plats. Tryck Nästa för att komma vidare i aktiveringsprocessen.

• 2

Välj ditt trådlösa nätverk i menyn och fyll i nätverkets lösenord.

• 3

Enheten aktiveras. Detta kan ta upp till tre minuter.

• 4

Du får nu en fråga om du vill aktivera platstjänster. Välj om du vill aktivera eller inte.

• 5

När skärmen Ställ in din iPhone dyker upp är aktiveringen klar och du kan välja att ställa in den som en ny iPhone eller att hämta inställningar från en säkerhetskopia av en tidigare iPhone. Du får sedan flera val om hur du vill ställa in din iPhone.

• 6

I nästa steg får du frågan om du vill skapa ett Apple-ID. Du kan antingen logga in med ett befintligt konto eller skapa ett nytt. Du kan även välja hoppa över steget.

• 7

Du kommer även att uppmanas att godkänna Apples villkor. Läs igenom dem och välj Godkänn.

• 8

Om du vill använda telefonens röststyrda guide Siri, väljer du Använd Siri när du får frågan om det. På samma sätt väljer om du vill använda funktionen som visar statistik för ditt användande.

• 9

När du har gjort dina val, slutför aktiveringen genom att trycka på Börja använda iPhone.

• Om du inte har tillgång till ett trådlöst nätverk kan du aktivera via en dator med hjälp av iTunes. Ladda ner den senaste versionen av iTunes från Apple. Anslut sedan din iPhone till datorn. När datorn upptäcker din iPhone startas iTunes automatiskt och guidar dig genom aktiveringen. Det kan ta någon minut.

• Bra att veta

Nu har vi även interaktiva smartphoneguider för iPhone 5! I guiderna lär du dig hur du kommer igång och använder din telefons funktioner på bästa sätt.

• Vad tycker du om guiden?

Tumme upp Tumme ner
iOS 5 (iPhone 4S)
  • För att komma igång och använda din iPhone behöver du aktivera den. Du som har iOS 5 kan aktivera din iPhone genom att ansluta till ett trådlöst nätverk. Om du inte har ett trådlöst nätverk kan du aktivera den i din dator genom att ansluta till iTunes.

Så här gör du

• 1

Sätt i sim-kortet med hjälp av verktyget som följer med och starta din iPhone. Först får du välja språk och geografisk plats.

• 2

Välj ditt trådlösa nätverk i menyn och fyll i nätverkets lösenord.

Välj trådlöst nätverk
  • 3

Enheten aktiveras. Det kan ta upp till tre minuter.

Enheten aktiveras
  • 4

När skärmen Set Up iPhone dyker upp är aktiveringen klar och du kan välja att ställa in den som en ny iPhone eller att hämta inställningar från en säkerhetskopia av en tidigare iPhone. Du får sedan flera val om hur du vill ställa in din iPhone.

Set up iPhone
  • Om du inte har tillgång till ett trådlöst nätverk kan du aktivera via en dator med hjälp av iTunes. Ladda ner den senaste versionen av iTunes från Apple. Anslut sedan din iPhone till datorn. När datorn upptäcker din iPhone startas iTunes automatiskt och guidar dig genom aktiveringen. Det kan ta någon minut.

• Vad tycker du om guiden?

Tumme upp Tumme ner
iOS 4 (iPhone 4 och tidigare)
  • Innan du kan använda din iPhone behöver du aktivera den. Du aktiverar din iPhone genom att koppla den till din dator och ansluta till iTunes.

Så här gör du

• 1

Sätt i sim-kortet med hjälp av verktyget som följer med och starta din iPhone.

• 2

Ladda ner och installera den senaste versionen av iTunes från Apple till din dator.

• 3

Koppla in din iPhone i datorn med den medföljande usb-kabeln. När datorn upptäcker din iPhone startar iTunes automatiskt och guidar dig genom aktiveringen. Det kan ta någon minut.

• 4

Din iPhone är nu aktiverad. Under de olika flikarna i iTunes kan du själv välja vilka typer av data du vill synkronisera mellan dator och iPhone.

• Vad tycker du om guiden?

Tumme upp Tumme ner