Aktivera e-sim på Apple Watch

I den här guiden berättar vi hur du ska göra för att aktivera e-sim på din Apple Watch. Med e-sim-tjänsten aktiverad kan du ta emot eller ringa samtal och få meddelanden till din Apple Watch utan att behöva ha din iPhone i närheten.

Aktivera e-sim på Apple Watch

Innan du börjar

Innan du börjar behöver du först ställa in och parkoppla din Apple Watch med din iPhone. Om Apple Watch ska användas av någon annan ska du i stället följa guiden för att ställa in en Apple Watch åt en familjemedlem.

För att kunna använda mobilnätet med e-sim behöver din Apple Watch vara av typen ”GPS + Cellular” och ha en röd krona/scrolljul på sidan. För att den ska vara kompatibel med vårt nät behöver den vara inköpt i Europa. Om du köpt din Apple Watch via oss på Telia kommer den att fungera i vårt nät.

Lägg till mobiltjänst från Watch-appen

Om du inte redan har Watch-appen på din iPhone behöver du först ladda ner den från App Store.

1. Öppna appen Watch från din iPhone

2. Tryck på Mobilnät

3. Tryck på Lägg till mobiltjänst

4. Nu skickas du vidare till en inloggningssida

Logga in och lägg till med BankID

Innan du kan gå vidare och lägga till e-sim-tjänsten behöver du logga in med BankID.

1. Logga in med BankID

2. Läs igenom villkoren för e-sim

3. Tryck på Köp

4. Avsluta med att klicka på OK

Nu aktiveras e-sim-tjänsten på din Apple Watch, vilket tar ungefär 5 minuter.

När du lägger till e-sim på en familjemedlems klocka heter e-sim-tjänsten ”Extra användare” och har ett annat pris.

Klar, börja ringa!

Nu kan du ta emot eller ringa samtal och få meddelanden på din Apple Watch utan att behöva ha din iPhone i närheten. Bra att känna till är att du inte kan använda mobilnätet på din Apple Watch när du är utomlands eller om du stängt av din iPhone.

Om det inte fungerar

Ditt mobilabonnemang från oss behöver vara tecknat efter den 1 augusti 2015 för att fungera med e-sim. Det kan du själv kontrollera genom att skicka ett SMS till 4466.

Beroende på vilken Apple Watch du har behöver följande systemkrav uppfyllas:

• Apple Watch 7: iPhone 6s eller senare med iOS 15 eller senare

• Apple Watch 6/SE: iPhone 6s eller senare med iOS 14 eller senare

• Apple Watch 5: iPhone 6s eller senare med iOS 13 eller senare

• Apple Watch 4: iPhone 6 eller senare med iOS 12 eller senare

E-sim – vad är det och hur fungerar det?

Undrar du vad e-sim är och hur det fungerar så hittar du all information om det här.