Systemkrav och begränsningar Telia Play

I den här guiden hittar du alla systemkrav och begränsningar för Telia Play. Utöver det hittar du information kring de olika enheter där tjänsten kan användas, max antal enheter att använda tjänsten på, hur Telia Play fungerar utomlands och vad som gäller kring VPN.

Systemkrav Telia Play

Minimikrav

Våra minimikrav för din nätverkshastighet när du streamar via våra appar eller på teliaplay.se är minst 10 Mbit/s i nedladdning, 4 Mbit/s i uppladdning samt en svarstid på 2-20 MS.

För Ultra HD-innehåll krävs en internetanslutning på minst 50 Mbit/s. Vi rekommenderar 100 Mbit/s.

Av säkerhetsskäl tillåter Telia Play inte anonymiserad trafik via proxy, VPN och liknande tjänster. Det betyder att du som användare av Telia Play inte kan ta del av vårt innehåll om du använder en sådan tjänst.

Här kan du vill läsa mer om begränsningar för Telia Play.

Mobil eller surfplatta

För att se på Telia Play i mobilen eller surfplattan behöver du installera vår app, som finns för Apple eller Android. iOS Det krävs att du har iOS version 15 eller högre för att kunna använda appen.

Android Det krävs att du har Android version 7 eller högre samt att enheten är certifierad. Läs mer om om det här.

Dator

På din dator hittar du Telia Play på teliaplay.se. Telia Play fungerar i följande webbläsare:

• Microsoft Edge

• Google Chrome

• Firefox

• Safari

Tänk på att använda den senaste versionen av din webbläsare. Om du har en äldre version så rekommenderar vi att du uppdaterar till den senaste versionen.

Apple TV

Du som har en Apple TV, tvOS 15.0 eller högre krävs, kan se Telia Play direkt på din tv. Appen har ett enkelt gränssnitt och du kan börja med att se en film på tv:n för att sedan fortsätta och se avslutningen i din surfplatta.

Du laddar enkelt ner Telia Play-appen i App Store.

Android TV

Du som har en Android TV version 7 eller senare kan se Telia Play direkt på din tv. Appen finns tillgänglig på de allra flesta tv-apparaterna och mediaspelarna med Android TV. Enheten behöver vara certifierad, du kan läsa mer om det här.

Du kan enkelt ladda ner appen från Google Play.

LG Smart-TV

Nu kan du använda Telia Play som app på din LG Smart-TV.  Årsmodell

Telia Play-appen kommer finnas på 2018 års modeller eller nyare. Vid lanseringen finns det ett fåtal 2018 modeller med WebOS 4.0 där appen inte kommer gå att ladda ned.  Appen

På din LG Smart TV går du till LG Content Store och söker efter Telia. Därefter väljer du Telia Play-appen och Installera.

Chromecast

Telia Play fungerar med Chromecast (från version 2 och framåt). Du kan inte använda Chromecast 1 (se bild nedan) med Telia Play. Chromecast 1 slutar fungera från den 15e maj.

Telia Play går inte att använda med Google Cast (inbyggd) men vi rekommenderar att använda Telia Play applikation för Smart Tv.

För att använda Telia Play kopplar du din enhet med Telia Play och Chromecast till samma nätverk. Klicka sen på Chromecast-ikonen som du hittar högst upp i högra hörnet för att streama.  OBS! Från och med iOS 14 behöver du som användare ge appar tillåtelse att använda enhetens Bluetooth. Vår app behöver åtkomst till Bluetooth och ditt lokala nätverk för att kunna hitta din Chromecast och ger du inte appen tillåtelse kommer det inte gå att streama via Chromecast. När du går in Telia Play-appen för första gången eller efter att appen installerats om kommer du godkänna att appen får tillgång till Bluetooth. Om du redan installerat appen och vill godkänna i efterhand så behöver du gå in på Inställningar välja Telia Play och godkänna Bluetooth och Lokalt nätverk.

Äldre tv-modeller kan ha svårigheter med Chromecasts uppdateringsfrekvenser. Upplever du att bilden hackar onormalt mycket, testa att ställa om uppdateringsfrekvensen på Chromecasten.

Information om hur du gör detta hittar du genom att läsa mer här.

AirPlay

Streama via AirPlay från din iPhone eller iPad till en Apple TV. För att AirPlay ska fungera behöver du ha en Apple TV generation 4 eller 4K. OBS! Det fungerar inte att använda AirPlay via en webbläsare utan endast från en iPad eller iPhone.

Ladda ner Telia Play-appen till din smartphone eller surfplatta och logga sedan in med dina inloggningsuppgifter.

Kontrollera så att din iPhone eller iPad är ansluten till samma nätverk som din Apple TV.

Så här gör du:

1. Öppna Telia Play-appen och välj det innehåll du vill spela upp genom att klicka på Spela.

2. Klicka sedan på AirPlay-ikonen som du hittar i överkant av skärmen.

3. Välj nu din Apple TV under Högtalare och TV-apparater. Fyll i eventuell kod om det behövs, det är en personlig inställning i Apple TV:n.

4. Klart. Nu kan du börja titta.

Det är viktigt att inte använda sig av skärmdubblering för det kan resultera i att enbart text och ljud kommer upp på din tv. Använd istället AirPlay så ska det fungera.

Begränsningar Telia Play

Antal enheter och streaming

När det kommer till Telia Play kan du titta på två olika program samtidigt på två olika skärmar. Det är alltså möjligt att en tittar i mobilen medan en annan exempelvis tittar på webben eller via en Apple TV. Undantagen är att man endast kan strömma varje unikt sportevent på en enhet samt att det bara går att ha en ström samtidigt på respektive SVT-kanal.

Du kan registrera max fem enheter åt gången.

Telia Play utomlands

Telia Play fungerar i hela EU och EES. Dock kan kvalitén skilja sig från vad du upplever hemma, eftersom streamingkvalitén beror på den uppkoppling du använder.

Telia Play tillåter inte anonymiserad trafik

Av säkerhetsskäl tillåter Telia Play inte anonymiserad trafik via proxy, VPN eller liknande tjänster. Om du använder VPN behöver du stänga av det. Om det inte hjälper kan du behöva kontakta din internetleverantör eftersom det kan vara möjligt att de orsakar blockeringen.

Hotell använder sig ofta av VPN och använder du deras wifi kan det vara problemet. Vi rekommenderar dig då att använda dig av att dela nätverk från din mobil istället, förutsatt att den inte har en VPN.