Inställningar för mms och surf

Android
  • 1

Välj Inställningar.

• 2

Välj Trådlöst och nätverk.

• 3

Välj Mobila nätverk.

• 4

Välj Åtkomstpunktsnamn.

• 5

Tryck på Meny-knappen och välj Nytt APN. Fyll i med nedanstående information:

• Inställningar för mobilsurf

Namn: Telia online

APN: online.telia.se

Port: 8080 (Fungerar även med Port:80)

MCC: 240

MNC: 01

Verifieringstyp/Autentiseringstyp: Ingen

APN-typ: default

• Inställningar för mms

Namn: Telia MMS

APN: mms.telia.se

Användarnamn: mms

Lösenord: telia

MMSC: http://mmss/

MMS-proxy: 193.209.134.132

MMS-port: 8080 (Fungerar även med Port:80)

MCC: 240

MNC: 01

Verifieringstyp/Autentiseringstyp: PAP

APN-typ: mms

• 6

När du ändrat i dina inställningar för surf eller mms, tryck Spara.
    (I vissa Samsung-telefoner kan du i detta moment behöva klicka på Meny istället för att spara)

• Bra att veta

I våra interaktiva mobilguider kan du få ytterligare information om hur du kommer igång, använder samt felsöker din smartphone.

• Vad tycker du om guiden?

Tumme upp Tumme ner
iPhone
  • Vill du använda din mobil till att skicka och ta emot mms eller surfa behöver din telefon åtkomst till det mobila datanätverket. Följ guiden nedan för att konfigurera din iPhone för sådana funktioner.

• 1

Gå till Inställningar

• 2

Välj Mobilnät

• 3

Välj därefter Mobilt datanätverk.

• 4

Fyll i respektive fält med nedanstående information:

• Inställningar för surf

APN: online.telia.se

Användarnam: Lämna blankt

Lösenord: Lämna blankt

• Inställningar för mms

APN: mms.telia.se

Användarnamn: Lämna blankt

Lösenord: Lämna blankt

MMSC: http://mmss/

MMS-proxy: 193.209.134.132:80

MMS-maxstorlek: 307200

MMS UA Prof URL: Lämna blankt

• 5

Efter att uppgifterna är ifyllda behöver du starta om telefonen. Därefter är din konfigurering klar.

• Bra att veta

I våra interaktiva mobilguider kan du få ytterligare information om hur du kommer igång, använder samt felsöker din iPhone.

• Vad tycker du om guiden?

Tumme upp Tumme ner
Windows Phone
  • Tips, besök våra interaktiva mobilguider!

Nokia Lumia 800

Nokia Lumia 920

• Inställningar för surf

1. Gå till startmenyn och välj Inställningar.
    2. Gå till fliken anslutningar > Anslutningar.
    3. Välj Lägg till modemanslutning.
    4. Ange ett namn för anslutningen: Telia Mobilsurf.
    5. Välj modem: Mobillinje (GPRS, 3G)
    6. Tryck Nästa.
    7. Fyll i åtkomstpunktens namn: online.telia.se
    8. Välj Nästa och Slutför.
  • Inställningar för mms

1. Gå till Start > Inställningar > fliken anslutningar > anslutningar > välj nätverk.
    2. Välj Ny och skriv in MMS. Tryck sedan på ok i övre högra hörnet.
    3. MMS ska nu stå i översta rullgardinsmenyn. Klicka på Redigera...  och välj Ny.
    4. Välj ett namn för kopplingen, t. ex. "Telia mms" och sätt Välj modem till mobillinje (GPRS, 3G). Tryck därefter på Nästa.
    5. Under Åtkomstpunktens namn, fyll i mms.telia.se. Klicka på Nästa.
    6. Fyll i:
    • användarnamn: mms
    • lösenord: telia.

7. Där det står domän kan du lämna raden tom. Tryck på ok.

8. Välj "min internet-leverantör" i översta rullgardinsmenyn och tryck på ok.

9. Gå till Start och meddelandefunktion. Klicka på SMS/MMS, meny och MMS-alternativ...

10. Klicka på fliken servrar. Välj nytt och fyll i:

• Servernamn: Telia MMS
    • Gateway: 193.209.134.132
    • Serveradress: http://mmss
    • Anslut via: mms

12. Tryck därefter klar.

13. Markera Telia MMS och klicka sedan på ange som standard. Klicka därefter på ok.

• Vad tycker du om guiden?

Tumme upp Tumme ner
Övriga mobiltelefoner
  • Vill du använda din mobil till att skicka och ta emot mms eller surfa behöver din telefon åtkomst till det mobila datanätverket.

Så här gör du

• 1

Skicka ett sms med texten MMS (för mms-inställningar) eller SURF (för surfinställningar) till nummer 4466.

• 2

Du får strax ett meddelande som frågar om du vill ta emot nya inställningar. Spara dem.

• 3

Stäng av telefonen och sätt på den igen. Nu kan du börja skicka mms/surfa.

• Du som får svaret att din telefon inte kan hantera automatiska inställningar och du som har en smartphone behöver istället lägga in inställningar i din mobiltelefon manuellt. Läs i handboken för din mobiltelefon hur du ställer in den för mms och surf och lägg in följande inställningar:

• Inställningar för mobilsurf

Namn: Telia online

APN: online.telia.se

Port: 80

APN-typ: Lämna blankt

• Inställningar för mms

Name: Telia MMS

APN: mms.telia.se

Användarnamn: mms

Lösenord: telia

MMSC: http://mmss/

MMS-proxy: 193.209.134.132

MMS-port: 80

APN-typ: mms

• Har du iPhone eller Android, se rullgardinsmenyn ovan.

Bra att veta

I våra interaktiva mobilguider kan du få ytterligare information om hur du kommer igång, använder samt felsöker din mobiltelefon.

• Vad tycker du om guiden?

Tumme upp Tumme ner
Chatt