Ställ in APN  för mms och surf i din Android telefon

Om du vill använda din mobil till att skicka och ta emot mms eller surfa behöver mobilen vara ansluten till det mobila datanätverket.

1. Välj Inställningar.

2. Välj Anslutningar.

3. Välj Mobilnätverk.

4. Välj Åtkomstpunktsnamn.

5. Tryck på Meny-knappen och välj Lägg till. Fyll i med nedanstående information, övriga fält/val kan lämnas blanka:

Inställningar för surf

Namn: Telia online
    APN: online.telia.se
    Port: 8080 (Fungerar även med Port:80)
    Verifieringstyp/Autentiseringstyp: Ingen
    APN-typ: default

Inställningar för MMS

Namn: Telia MMS
    APN: mms.telia.se
    Användarnamn: mms
    Lösenord: telia
    MMSC: http://mmss/
    MMS-proxy: 193.209.134.132
    MMS-port: 8080
    APN-typ: mms

6. När du ändrat i dina inställningar för surf eller mms, tryck Spara och starta därefter om din mobil.
    (I vissa Samsung-mobiler kan du behöva klicka på Meny istället för Spara.)

Upplever du problem efter nämnda inställningar kan du testa att byta port för MMS till 80 eller 9201.